Dei Energy News

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο δεκαήμερο ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται το μαρτύριο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ανέστειλαν από την πλευρά τους τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

Εκτός από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής άλλοι 16 σύλλογοι έχουν κόψει την πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Εκτός από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής άλλοι 16 σύλλογοι έχουν κόψει την πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο λεκανοπέδιο.
Η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε αργά χθες το βράδυ να συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση. Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στέλνει μεγάλο όγκο ασφαλισμένων - από διάφορες περιοχές της Αττικής - στα φαρμακεία του Πειραιά, όπου ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει σταματήσει την κινητοποίηση.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου της Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνος Λουράντος εμφανίστηκε και χθες αποφασισμένος να συνεχιστεί η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση. Η πρόταση που απηύθυνε ήταν να κινηθεί ο κλάδος με βάση τις αποφάσεις του διεκδικητικού του πλαισίου. Αυτό σημαίνει κινητοποιήσεις, μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε εξόφληση των οφειλών του περασμένου Ιουλίου και μέχρι να ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παλαιών χρεών (500 εκατ. ευρώ από το 2011).
Ο ΦΣΑ θεωρεί ότι ο ορισμός νέων ημερομηνιών εξόφλησης από τον ΕΟΠΥΥ καταργεί τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον Οργανισμό. Ο κ. Λουράντος εκτιμά ότι περαιτέρω πίστωση στον ΕΟΠΥΥ βάζει σε κίνδυνο τους φαρμακοποιούς.
Την ίδια στάση τηρούν οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Εβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας.
Εκλεισε μέτωπο
Στο μεταξύ, κανονικά παρέχουν από χθες τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού κατέβαλε 6,5 εκατ. ευρώ, έναντι των οφειλών της προς τους γιατρούς (ιατρικές επισκέψεις Ιουνίου).

Ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να οφείλει στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1,1 δισ. ευρώ για τα έτη 2010 και 2011.
Το μείζον θέμα χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ έθεσαν χθες στον υπουργό Υγείας, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας. Οι γιατροί ζήτησαν χρονοδιάγραμμα εξόφλησης και των παλαιών χρεών και ο κ. Λυκουρέντζος τους απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από την καταβολή της δόσης του δανείου στη χώρα μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News