Dei Energy News

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ Δ/ΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΘΗΣ κ ΠΑΝΑΓΙΑΡΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

               Θέμα: Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου – εξόδου στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και τήρησης του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού.
Κύριε Δ/ντα
     Το ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ με την αριθ. 57/7-2-2002 απόφασή του ενέκρινε την καθιέρωση ενός ενιαίου συστήματος ασφαλείας και ελέγχου εισόδου και εξόδου στις εγκαταστάσεις και στα κτίρια της επιχείρησης και τήρησης του ωραρίου απασχόλησης για όλο το προσωπικό της, αδιακρίτως κατηγορίας, κατεχόμενου μ.κ. και διοικητικής στάθμης ευθύνης, με σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα.
     Από την έκδοση της απόφασης του ΔΣ μέχρι σήμερα, αρκετά υπηρεσιακά κλιμάκια της επιχείρησης έχουν εγκαταστήσει και λειτουργούν σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου – εξόδου του προσωπικού στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

     Στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης ΘΗΣ (ΔΕΘ) και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η Δ/νση του Σταθμού έχει τοποθετήσει αντίστοιχο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, το οποίο προτίθεται να θέσει άμεσα σε λειτουργία.
Κύριε Δ/ντα
     Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, σας δηλώνουμε ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υιοθετεί στο ακέραιο την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα ελέγχου, ωστόσο διαφωνούμε για την εφαρμογή του στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου κι αυτό γιατί δεν εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε όλους τους Κλάδους της Γενικής Δ/νσης Παραγωγής στο ενεργειακό λεκανοπέδιο του βόρειου συστήματος, έτσι όπως είχε συμφωνηθεί (προ διετίας) με τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής.
     Οι λόγοι της ίσης μεταχείρισης για το προσωπικό είναι προφανείς. Από την πιθανή εφαρμογή του συστήματος, το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν εντάσεις, οι οποίες στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διανύουμε δεν ωφελούν.
Για τους λόγους αυτούς σας προτείνουμε:
-      Αναστολή της εφαρμογής του συστήματος έως τις 31-12-2012 ή και νωρίτερα, έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να γίνει η προμήθεια και η εγκατάσταση του συστήματος και στους υπόλοιπους Κλάδους της Γενικής Δ/νσης Παραγωγής.
-      Επιπρόσθετα, θεωρούμε επιβεβλημένη, για λόγους ασφάλειας των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, αλλά και για τον περιορισμό του «δουλεμπορίου», την εφαρμογή των συμβάσεων για το προσωπικό των εργολάβων – αναδόχων που ορίζει ότι « Το προσωπικό του Εργολάβου/Αναδόχου, καθώς και το προσωπικό του Υπεργολάβου, είναι υποχρεωμένο να φορά κατά την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια της Σύμβασης και καθ΄όλη την παραμονή του εντός των εγκαταστάσεων και κτιρίων της Επιχείρησης ενιαία και αναγνωρίσιμη ενδυμασία (στολή) με τα διακριτικά της εταιρείας του Εργολάβου/ Αναδόχου ή και του Υπεργολάβου και να φέρει σε εμφανή θέση κάρτα με φωτογραφία και τα στοιχεία του, από τα οποία θα προκύπτουν το ονοματεπώνυμο και η ειδικότητά του. Η κάρτα αυτή θα είναι έγκυρη μόνο εφόσον φέρει την υπογραφή του αρμόδιου για την παρακολούθηση και εφαρμογή των όρων της Σύμβασης οργάνου της ΔΕΗ».

Κύριε Δ/ντα
     Με την πρότασή μας αυτή πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ για την ανάγκη εφαρμογής ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου εισόδου-εξόδου στις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης για λόγους ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η ηρεμία στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων.    
           Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨
       Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν . Γραμματέας 
Γιώργος Αδαμίδης                                          Μάστορας Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News