Dei Energy News

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ

Συνεχίζεται και σήμερα το πρωί η κατάληψη που πραγματοποιούν από χθες το βράδυ οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλο, η κατάληψη γίνεται προκειμένου «να μη φύγει καμία εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου».
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Φωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει πίσω αυτόν τον απαράδεκτο νόμο», καθώς -όπως είπε- «δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας για να εκβιάσουμε τον κόσμο».
Η κατάληψη πραγματοποιείται, παρά την εντολή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων.

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων για το τέλος ακινήτων, που ενισχύθηκε από τα λάθη που παρατηρήθηκαν στον υπολογισμό του, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εξαιρέσεις ορισμένων αδύναμων κοινωνικών ομάδων από το τέλος ακινήτων και προς το παρόν έχει «παγώσει» η διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς.
Από τη ΔΕΗ επισημαίνεται πως βάσει των οδηγιών που υπάρχουν, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θα εκδίδονται από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο διαχειριστή του συστήματος, ωστόσο δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Α. Παπαρήγα
Στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία ζήτησε την απόσυρση το μέτρο για το τέλος ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κατάληψη και στο Κερατσίνι

Σε κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, στη Λεωφόρο Σαλαμίνος και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, προχώρησαν το πρωί κάτοικοι και φορείς του δήμου, αντιδρώντας στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της
ΔΕΗ. 

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, είπε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και τόνισε ότι ο δήμος αναμένει τη διευκρινιστική εγκύλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος. 

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών, "παγώνει" τις διακοπές ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, έως ότου ετοιμαστεί υπουργική απόφαση στην οποία θα προβλέπεται η εξαίρεση ή η απαλλαγή
από το ειδικό τέλος ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο κ.Τζανής χαρακτήρισε άδικο και παράνομο το μέτρο του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ανέφερε ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της σχετική υπουργικής απόφασης.

Τόνισε, επίσης, ότι όσοι πολίτες του δήμου αδυνατούν να πληρώσουν μπορούν να προσέρχονται στο δήμο προσκομίζοντας τον λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο δήμος να προχωρά στην κατάθεση ασφαλιστικών
μέτρων κατά της ΔΕΗ.    

Ο δήμαρχος Κερατσινίου κάλεσε για άλλη μία φορά σε συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών τις Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων του Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στο μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News