Dei Energy News

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εφεδρεία για τρία χρόνια με το 65% του μισθού τους, πριν απολυθούν

Μια «ελαφρύτερη» μορφή της εργασιακής εφεδρείας όπως εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται πως επιλέγει τελικά η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δείξει πως τηρεί την προεκλογική υπόσχεση Σαμαρά ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν θα συνεχιστεί με την μορφή που είχε.

Ανάμεσα στις προτάσεις του πακέτου μέτων 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών για να παρουσιάσει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, περιλαμβάνεται και μια ηπιότερη εκδοχή της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» η νέα εργασιακή εφεδρεία:

  • Θα εφαρμοστεί από το 2013, καθώς στο υπουργείο θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουν το 2012.
  • Θα αφορά 35.000 δημοσίους υπαλλήλους, αλλά θα εξαιρούνται όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τίθενται σε εφεδρεία για τρία χρόνια με το 65% του μισθού τους, πριν απολυθούν.
Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η εργασιακή εφεδρεία αφορούσε υπαλλήλους που βρίσκονταν κοντά στο όριο συνταξιοδότησης οι οποίοι έβγαιναν σε εφεδρεία για έναν χρόνο με το 60% του μισθού τους.  Με την επιμήκυνση της εφεδρείας στα τρία χρόνια, η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι τηρεί μέρος της προεκλογικής υπόσχεσης της ΝΔ πως το μέτρο δεν θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται με την ίδια μορφή, που θεωρείται αποτυχημένη.

Με την ίδια λογική, τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκοπεύουν η επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπαίνουν σε εφεδρεία να γίνεται μέσω εξετάσεων. Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, η υπό συζήτηση πρόταση είναι να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω γραπτών εξετάσεων (με τη μέθοδο του τεστ πολλαπλών επιλογών) και όσοι δεν κρίνονται θετικά να τίθενται σε εφεδρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News