Dei Energy News

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Ένας ακόμα εργαζόμενος νεκρός.
Αυτή τη φορά η φρίκη του θανάτου από εργατικό ατύχημα χτύπησε το Ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ο άτυχος 45χρονος, Βαγγέλης Γιαννόπουλος, εργαζόταν στον αποθέτη λιγνίτη Θ21, στην αυλή λιγνίτη της μονάδας 3. Είχε ξεκινήσει τη δουλειά του στις 3 το απόγευμα και όπως συμβαίνει με πολλούς ακόμα εργαζόμενους είχε πάει στο μηχάνημα ολομόναχος. Όταν οι συνάδελφοί του αντιλήφθηκαν ότι το μηχάνημα είχε βγει εκτός λειτουργίας, τον αναζήτησαν αλλά ήταν αργά, αφού όταν μετέβησαν στο σημείο τον βρήκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα και στους συναδέλφους του στην Μεγαλόπολη.
Δυστυχώς η οργή ξεχειλίζει από παντού, όταν για μια ακόμα φορά αντιλαμβανόμαστε ότι χρόνιες νοσηρές καταστάσεις όπως :
● Έλλειψη προσωπικού
● Εντατικοποίηση της εργασίας
● Ελλιπή μέτρα ασφάλειας
● Ανεπαρκής επάνδρωση των μηχανημάτων
● Πεπαλαιωμένος εξοπλισμός και ακατάλληλα μηχανήματα
● Υπέρμετρος ζήλος και φιλότιμο από πλευράς εργαζομένων
● Εξοικείωση με τον κίνδυνο, έχουν σαν αποτέλεσμα αθώα θύματα στο βωμό της εργασίας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την ολιγωρία που επιδεικνύεται ειδικά στο θέμα των προσλήψεων και αναμένει από τους αρμόδιους να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης που δημιουργεί ο θάνατος ενός ακόμα ανθρώπου. Είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου η αδιαφορία και εξαιρετικά μεγάλη η ευθύνη Διοίκησης και Κυβέρνησης, που έχουν αφήσει τελείως απογυμνωμένη την επιχείρηση σε ό,τι έχει να κάνει με το προσωπικό και την επάρκεια αυτού.
Είναι εμφανής η πίεση που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση, η οποία πίεση δυστυχώς μετακυλύεται στα μεσοκατώτερα στελέχη (εργοδηγούς), που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέτουν σε λειτουργία μηχανήματα που δεν είναι πλήρως και κατά τον ενδεδειγμένο και εξειδικευμένο τρόπο εξοπλισμένα. Περαιτέρω, κανένας εργαζόμενος δε νοείται να δέχεται να εκτελεί  εργασία για την οποία δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους σε καμία περίπτωση να μην θέτουν σε λειτουργία μηχανήματα ελλιπώς επανδρωμένα και να καταγγέλλουν στο συνδικάτο κάθε κατάσταση που δεν εμπίπτει στους Κώδικες και στους Κανονισμούς, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να κινείται κάθε απαραίτητη, προς επίλυση των προβλημάτων ενέργεια, γιατί για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News