Dei Energy News

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

“Καταλάβατε γιατί θελουν να βάλουν στο χέρι τη ΔΕΗ;”


netakias

Η Τροϊκα κι οι εγχώριοι πρόθυμοι λακέδες τους, έχουν βαλθει να ξεπουλήσουν τα πάντα και να μας τα παρουσιάσουν σαν…”ανάπτυξη”. Χάρισαν όλα στο Tαμείο Αξιοποίησης κι τώρα θα μας “αξιοποιήσουν”…
Η παρακάτω είδηση από το econews απλώς επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε τόσους μήνες. Οι Γερμανοί θα βάλουν εμάς να πληρώσουμε το τεράστιο κόστος για τις ΑΠΕ που αυτοί θα εκμεταλλεύνται με το πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ” από την μια, κι από την άλλη θα βάλουν χέρι στον ΠΑΜΦΘΗΝΟ λιγνίτη, της τεχνητά “απαξιωμένης” ΔΕΗ!
Θα τα ξεπουλήσουν όλα με πρόσχημα την “ανάπτυξη” που όμως ποτέ δεν έρχεται, παρά το ξεπούλημα. Το είδαμε τις τελευταίες μέρες με την ΑτΕ, την Siemens αλλά κι αυτά που έρχονται με την Εμπορική και την Γενική.
Οταν πουλάς χωρίς κέρδος είναι δωρεά ή φιλανθρωπία
Ο λιγνίτης είναι μαζί με τα υδροηλεκτρικά, μακράν ο φθηνότερος τρόπος παραγωγής ενέργειας, γιατί λοιπόν π.χ. να τον εξάγουμε στην Γερμανία αφου μπορούμε να τον….χαρίσουμε;
Ειναι τόση η αγωνιά τους που ακόμη και στην ολιγοσέλιδη απόφαση, εκείνης της νύχτας “θρίλερ” όπως μας την παρουσίασαν, της Συνόδου την 26 Οκτωβρίου 2011 έσπευσαν να προσθέσουν την παρακάτω παράγραφο (αποκάλυψη olympia.gr)

…[...]…13. Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές από το πρόγραμμα «Ήλιος» ή άλλα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις πέραν των ήδη περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα προσαρμογής για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας έως 15 δισ. ευρώ με σκοπό
την αποκατάσταση της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου
 Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)…[...]…
Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι την στιγμή που η ΑΠΕ είναι ακριβή ακόμη και για τους Γερμανούς, εμείς στην Ελλάδα, που είμαστε κουβαρντάδες, εν μέσω κρίσης, με κατεστραμμένα νοικοκυριά θέλουμε …. ΑΠΕ προκαλώντας χρέη ακόμη και στην κερδοφόρο ΔΕΗ με 1δις κέρδη το 2009, να έχει ζημιές μέσα σε δυο χρόνια κι η ΛΑΓΗΕ 300εκ έλλειμμα! (olympia.gr) ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ !

Ακολουθεί το Σημερινό Ρεπορτάζ από το econews.gr :

“Δύσκολη και ακριβή η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕ”


Η Γερμανία ίσως αναγκαστεί να επιβραδύνει τη μετάβασή της στην“πράσινη” ενέργεια εξαιτίας του τεράστιου κόστους που συνεπάγεται η απομάκρυνση από τα πυρηνικά, παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πήτερ Αλτμάγιερ.
Έτσι, μια ενδεχόμενη εκτόξευση των λογαριασμών ρεύματος στη Γερμανία ένα χρόνο πριν τις γενικές εκλογές βάζει στον “πάγο” τα φιλόδοξα σχέδια του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ για κάλυψη του κενού που αφήνει η πυρηνική ενέργεια με ΑΠΕ.
Ο κ. Αλτμάγιερ παραδέχθηκε πως η ταχεία και ακριβή, λόγω υψηλών εγγυημένων τιμών, εξάπλωση των ΑΠΕ στη Γερμανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ με αυτούς τους ρυθμούς θα καταγραφεί πλεόνασμα ηλεκτροπαραγωγής.
Ο γερμανικός βραχίονας του σουηδικού ενεργειακού Ομίλου Vattenfall υπολόγισε ότι η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕ μεταφράζεται σε 30% ακριβότερους λογαριασμούς ρεύματος για τους Γερμανούς, τη στιγμή που οι απαιτούμενες επενδύσεις θα ανέλθουν σε 150 δισ. Ευρώ.
Μεγάλο θύμα μιας πιθανής επιβράδυνσης της πορείας μετάβασης στην “πράσινη” ενέργεια θα είναι ο κλάδος των αιολικών, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη κόστη υψηλότερα των αναμενομένων και ρυθμιστικά προβλήματα που αποθαρρύνουν τους επενδυτές.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μέρκελ αναμένεται να επικυρώσει προσχέδιο νόμου για την εξάπλωση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.
Κοντολογίς, η Γερμανία βρίσκεται σε ένα ενεργειακό σταυροδρόμι, όπου η μετάβαση στις ΑΠΕ δεν φαντάζει τόσο απλή υπόθεση. econews.gr

http://netakias.wordpress.com/2012/08/30/deh-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News