Dei Energy News

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Έκτακτη εισφορά σε όσους εισέπραξαν υψηλό εφάπαξ


Έκτακτη εισφορά σε όσους εισέπραξαν υψηλό εφάπαξ
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κι άλλο, καθώς τα σενάρια κάνουν λόγο για«κούρεμα» του εφάπαξ που καταβάλλουν ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων. Επιπλέον, στα σχέδια της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι και η επιβολή έκτακτης εισφοράς1%-2% σε όσους εισέπραξαν εφάπαξ υψηλότερο από τις εισφορές που είχαν καταβάλει. 
Στο στόχαστρο μπαίνουν Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ υψηλότερο από τις εισφορές τις οποίες καταβάλλουν οι δικαιούχοι τα χρόνια που εργάζονται.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη του υπουργείου Εργασίας, η απόκλιση μεταξύ εισφορών-εφάπαξ φτάνει και το 64% για 21 Ταμεία. Αντίθετα, σε 14 Ταμεία το εφάπαξ είναι μικρότερο από τις εισφορές που καταβάλονται.
Η πλήρης ανταποδοτικότητα του εφάπαξ με τις καταβαλλόμενες εισφορές αποτελεί εξάλλου και μνημονιακή δέσμευση.
Σύμφωνα με το Έθνος, «μοντέλο» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων με την επιβολή έκτακτης εισφοράς στη σύνταξη από 1%-2% σε όσους έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το μέτρο θα αφορά τους σχετικά νεότερους συνταξιούχους ή θα επεκταθεί χρονικά και σε δικαιούχους παλαιότερων ετών.
Εξετάζονται επίσης και άλλα σενάρια, όπως η ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ στο Δημόσιο.
Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης των 1,2 δισ, ευρώ με το οποίο ξεκινά η καταβολή περίπου 33.000 εφάπαξ.

Πηγή: moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News