Dei Energy News

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Θρηνούμε έναν ακόμη συνάδελφο


Για μια ακόμη φορά οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού ήταν η αιτία για το τραγικό εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Μεγαλόπολης.
Το φιλότιμο του άτυχου συνάδελφου Βαγγέλη Γιαννόπουλου που εργαζόταν σε αποθέτη λιγνίτη ολομόναχος ,δηλαδή σε ένα μηχάνημα με ελλιπή επάνδρωση, στάθηκε μοιραίο. Βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από τους συναδέλφους του ύστερα από δυόμιση ώρες και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, καθημερινά εκατοντάδες μεγάλα μηχανήματα και εγκαταστάσεις λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό της ΔΕΗ…
Το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα αναδεικνύει για πολλοστή φορά τους κινδύνους για εργαζόμενους και εγκαταστάσεις από την έλλειψη προσωπικού και καθιστά υπόλογη την Κυβέρνηση αλλά και τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Καλούμε άμεσα, τη Διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει από την Κυβέρνηση την άρση του περιορισμού που υπάρχει και να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θρηνούμε για μια ακόμη φορά έναν συνάδελφο, ο θάνατός του οποίου μεγαλώνει τη λίστα των εκατοντάδων νεκρών συναδέλφων και επιβεβαιώνει το θλιβερό «προνόμιο» για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ :
Στη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας είχαμε περισσότερα από 160 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκπροσωπώντας τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News