Dei Energy News

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΣΣΕ-ΔΕΗ:Δεν υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με αυτούς τους συνδικαλιστές...

Η καταστροφή κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, η υπονόμευση της Δημοκρατίας και ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι ο πραγματικός στόχος της λιτότητας που εφαρμόζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Την ανελέητη φοροεπιδρομή την ακολούθησε το χαράτσι και την ολοκληρώνει η δέσμη νέων μέτρων ύψους 11,5 δις €. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μείωση εφάπαξ, μείωση δαπανών υγείας και δίδακτρα στα σχολεία. Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και απολύσεις στο Δημόσιο και την ΔΕΗ. Δεν υπάρχει τέλος στην αντιλαϊκότητα της πολιτικής τους όσο εμείς παραμένουμε θεατές της. Η εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνεχίζεται.
Οι αντιδράσεις είναι ελάχιστες και χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την βάρβαρη πολιτική τους. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ χωρίς φαντασία, κυριαρχημένες - στην πλειοψηφία τους - από ιδέες νεοφιλελεύθερες και με εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που δηλώνουν με την απουσία τους ότι είναι ανήμποροι να ορθώσουν λόγο και δράσεις που να οδηγούν σε λύσεις.

Η ΔΕΗ βρίσκεται προ της εκποίησής της και είτε δια της επιλογής στρατηγικού επενδυτή, είτε με την πώληση μονάδων παραγωγής ή και με την χρεοκοπία της ακόμα, θα γράψει ένα τέλος σε μια 60χρονη δημιουργική πορεία. Μέρος την πολιτικής διάλυσης της ΔΕΗ είναι και η έλλειψη προσωπικού που στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη εργολαβοποίηση των δραστηριοτήτων της. Η δε θυγατρικοποίηση της ΔΙΑΝΟΜΉΣ και της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ είναι στην ίδια λογική επιτάχυνσης της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας με τις ευλογίες μάλιστα των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ.



Η ΓΕΝΟΠ μπροστά στα τεράστια προβλήματα αλλά και μπροστά στο μέγεθος των ευθυνών της οδηγείται σε Συνέδριο θέσεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ασφαλιστικό. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της αναζητά την διάσωσή του μέσα από νέες θέσεις που όμως θα οδηγούν στο ίδιο καταστροφικό τέλος για την ΔΕΗ και για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με αυτούς τους συνδικαλιστές που συμφώνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την χώρα. Απαιτείται ριζική ανανέωση προσώπων και ιδεών. Οι ιδέες του ρουσφετολογικού συνδικαλισμού, της νόμιμης διαφθοράς, της απειλής του διακόπτη και των κομματικών διαδρόμων έχει τελειώσει.

Τώρα είναι η ώρα για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα, με όραμα και στρατηγική, ταξικό και αγωνιστικό, αμεσοδημοκρατικό, συνδεδεμένο με το ΠΑΜΕ και με όλες τις οργανώσεις που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Συνδικαλιστικό κίνημα με όραμα μια κοινωνία και μια Ευρώπη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στήριγμα των Εργατικών Συμβουλίων στους εργασιακούς χώρους και των λαϊκών συνελεύσεων στους χώρους κατοικίας.

Φτάνει πια, με τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές που χρεοκόπησαν την χώρα μας και συνεχίζουν με την εξαθλίωση κάθε εργαζόμενου και κάθε συνταξιούχου. Η διαδήλωση της 8ης του Σεπτέμβρη στην ΔΕΘ πρέπει να σηματοδοτεί το νέο στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Μαζική και αγωνιστική διαδήλωση με συνθήματα τα εργοστάσια στους εργάτες και οι Δήμοι στου πολίτες τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ

8/9/2012 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6.00 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
 http://assedei.blogspot.gr/2012/08/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News