Dei Energy News

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Άναψαν τα air condition, έσβησαν τα φουγάρα της βιομηχανίας τον Ιούλιο

http://www.energypress.gr/
Περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ζήτησαν τον Ιούλιο τα νοικοκυριά σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ αντίθετα οι βιομηχανίες έμειναν στο «σκοτάδι».
Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) τόσο για τον Ιούλιο όσο και για το σύνολο του φετινού εννεαμήνου είναι ενδεικτικά. Σύμφωνα με αυτά, τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν να παράγουν οι ΑΠΕ και κυρίως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, σημειώνοντας αύξηση 54% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι. Εξίσου θετική ήταν και η παραγωγή από υδροηλεκτρικά έργα (30%), ενώ αντίθετα οι μονάδες πετρελαίου, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρέμειναν σχεδόν κλειστές, εμφάνισαν μείωση της τάξης του 99%.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο σημειώθηκε αύξηση κατά περίπου 12% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η οποία οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος. Ετσι και τον Ιούλιο το δίκτυο διανομής παρουσίασε αύξηση κατά 2,53% και στο εννεάμηνο μικρότερη αύξηση κατά 0,53%. Στον αντίποδα, η ζήτηση από τις μεγάλες βιομηχανίες υποχώρησε κατά 9,52% τον Ιούλιο και κατά 4,45% σε επίπεδο 9μήνου. Στις 16 Ιουλίου σημειώθηκε ρεκόρ ζήτησης ρεύματος στα 9.894 MW. Συγκεκριμένα, στις 3 το μεσημέρι, και με την θερμοκρασία εκείνη την ημέρα να αγγίζει τους 41 βαθμούς κελσίου, η μέγιστη ισχύς στην Αττική ήταν 3.562 MW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News