Dei Energy News

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Α. Παπαγεωργίου: Δεν προβλέπονται αυξήσεις, τουλάχιστον μέσα στο 2012, στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Δεν προβλέπονται αυξήσεις μέχρι τέλος της  χρονιάς στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δήλωσε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του στο ρ/σ 9,84.
Ο ίδιος σημείωσε ότι "θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου", ενώ τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, η διαβούλευση για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ προχωρά, και στοχεύει στο να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαικές αγορές.
"Με  το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα είναι έτοιμο εντός ολίγων ημερών, θέλουμε να αλλάξουμε τις στρεβλώσεις των τελευταίων χρόνων", σημείωσε.
Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ,όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013. Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη και το ιδανικό μοντέλο για να γίνει σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News