Dei Energy News

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτέμβρη

Μόνο «τοις μετρητοίς» θα χορηγούν φάρμακα από την 1η Σεπτέμβρη οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Οπως αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), δεν θα εκτελούν τις ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους μόνο τοις μετρητοίς.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των οφειλομένων στον κλάδο τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.
Παράλληλα, η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.
Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε 90 εκατ. Ευρώ την Τρίτη 7 Αυγούστου, κι ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί είχε παρέλθει από την 15η Ιουλίου 2012.
Στις 16 Αυγούστου, προσθέτουν, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.
Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας αίρουν την πίστωση από 16 Αυγούστου
Σκληρότερη είναι η γραμμή που αποφάσισαν να κρατήσουν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας αφού αίρουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου.
Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε την κάλυψη όλων των συλλόγων.

 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News