Dei Energy News

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Α.Ζερβός: Σύνδεση των τιμολογίων ρεύματος με τη χονδρική έως τον Ιούνιο

Στην υποχρέωση, η οποία προκύπτει από το Μνημόνιο, τα τιμολόγια να αντανακλούν τις τιμές χονδρεμπορικής μέχρι τον Ιούνιο του 2013, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στη λιανική αγορά, αναφέρθηκε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός.
Ο ίδιος τόνισε ότι σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, η επιχείρηση κατάφερε να συγκρατήσει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες στα ίδια επίπεδα με αυτά του πρώτο τριμήνου, ενώ για τις αυξήσεις των τιμολογίων από την αρχή του έτους σημείωσε ότι αφορούσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος την επιβολή νέων φόρων και μόνο σε ένα μικρό μέρος τη μεταβολή του κόστους του ρεύματος.
Παράλληλα, ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι η ΔΕΗ συνεχίζει την ολοκλήρωση των στρατηγικών έργων που είναι σε εξέλιξη, με την έναρξη δοκιμών εξοπλισμού τον Αύγουστο στη μονάδα φυσικού αερίου του Αλιβερίου, ισχύος 417 MW και την επιτυχή έμφραξη τον 4 Ιούλιο της σήραγγας εκτροπής του φράγματος του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του Ιλαρίωνα ισχύος 157 MW, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία από τα τέλη του έτους.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζερβός προέβλεψε ότι το περιθώριο EBITDA της ΔΕΗ θα κυμανθεί στα επίπεδα του 16% - 16,5%, με την προϋπόθεση ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον δεν θα επιδεινωθεί περαιτέρω, σημειώνοντας ότι "πέρα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ο δραματικός περιορισμός της ρευστότητας στην αγορά, ασκούν πρόσθετες και έντονες πιέσεις στην κερδοφορία και στο κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου, με τις προβλέψεις να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα κατά € 95,3 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2012 έναντι € 8,1 εκατ. το β΄ τρίμηνο του 2011".

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News