Dei Energy News

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στον εισαγγελέα για τη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος

Εξηγήσεις για το κακούργημα της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» έδωσε με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος  Μυτιληναίος.
Η κλήση του επιχειρηματία εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μετά από καταγγελίες ότι η «Αλουμίνιον» (συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου) οφείλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ περί τα 82 εκατομμύρια ευρώ!
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έδωσε επίσης εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για κακουργηματική απιστία και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός με τους οικονομικούς εισαγγελείς να βρίσκονται πλέον στο στάδιο αξιολόγησης των στοιχείων της δικογραφίας, προτού αποφασίσουν εάν θα  θέσουν την υπόθεση στο αρχείο ή θα ασκήσουν ποινική δίωξη στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Υπενθυμίζεται ότι αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ τιμολογούσε το ρεύμα στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό «αποικιοκρατικό τιμολόγιο» για το οποίο, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως αποτελεί κρατική οικονομική ενίσχυση που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες, η «Αλουμίνιον Ελλάδος» πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση μειώνοντας οφειλή προς τη ΔΕΗ από τα 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα γινόταν λόγος για σκάνδαλο διακομματικού χαρακτήρα που ξεκίνησε επί υπουργίας Χρήστου Φώλια, συνεχίστηκε επί Τίνας Μπιρμπίλη και κατέληξε επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Από την πλευρά της η «Αλουμίνιον», υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, ότι το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ  ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.
Σε παλαιότερη δε ανακοίνωσή του ο κ. Μυτιληναίος είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον Όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News