Dei Energy News

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σε δίκη παραπέμπονται 19 άτομα για την υπόθεση Energa - Hellas Power

Σε δίκη παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών
Αθηνών 19 από τους συνολικά 25 κατηγορούμενους, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Energa - Hellas Power.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι 19 κατηγορούμενοι θα δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όσον αφορά τα μέλη του ΔΕΣΜΗΕ που εμπλέκονταν στην υπόθεση, απαλλάχθηκαν και τα 6. Σε βάρος τους αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να αποδίδουν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία που ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να επιχειρούσαν να εξαφανίσουν τα χρήματα από τους φόρους, τοποθετώντας τα πόσα σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.
Διώξεις για την υπόθεση είχε ασκήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση και την ανάκριση είχε αναλάβει ο πρόεδρος πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Αρχικά είχαν συλληφθεί και είχαν προφυλακιστεί 6 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους οι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι παρέμειναν στην φυλακή περίπου 6 μήνες και αποφυλακίστηκαν με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου καταβάλλοντας εγγυήσεις από 50.000 ως 200.000 ευρώ.
Προφυλακισμένοι παραμένουν οι Άρης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας για τους οποίους το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να παρατείνει την προσωρινή κράτηση για 6 ακόμα μήνες, χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται πως θα έχει ξεκινήσει και η δίκη.

 http://energypress.gr/news/reuma/Se-dikh-parapempontai-19-atoma-gia-thn-ypothesh-Energa-Hellas-Power

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News