Dei Energy News

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σχεδόν διπλασιασμός του κόστους του ρεύματος στην Γερμανία, λόγω ΑΠΕ




Κατά 80% αυξήθηκε το κόστος του ρεύματος για τους Γερμανούς καταναλωτές, λόγω ΑΠΕ μεταξύ 2000 και 2013.  Η κατάργηση των πυρηνικών και οι ΑΠΕ την έκαναν πιο εξαρτημένη από το Ρωσικό αέριο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το ρεύμα δεν ακριβαίνει μόνο επειδή οι ΑΠΕ είναι ακριβές, αλλά επειδή πληρώνονται χωρίς να ηλεκτροδοτούν και επιβαρύνουν τεχνικά και οικονομικά τα δίκτυά τους.

Και, φυσικά, οι εκπομπές CO2 είναι αυξημένες, παρά τις πολλές ΑΠΕ, αφού οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ούτε μειώνουν κατανάλωση συμβατικών καυσίμων.  Οι Γερμανοί έκλεισαν μερικά πυρηνικά, αύξησαν την χρήση κάρβουνου και λιγνίτη για να έχουν ρεύμα, και μείωσαν το αέριο λόγω κόστους.



Η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, λιγνίτη, πυρηνικά και αέριο. Και έχει πολλές ΑΠΕ.  Παρά το σχετικά φθηνό κάρβουνο και τα σχετικά φθηνά πυρηνικά έχει το δεύτερο ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Ακριβότερο και από αυτό της Κύπρου, που ηλεκτροδοτείται από ...σκέτο πετρέλαιο!

Οι Γερμανοί παράγουν και εξάγουν τις ΑΠΕ που ακριβαίνουν το δικό τους ρεύμα. Εμείς εισάγουμε από τους Γερμανούς τις ΑΠΕ που καταστρέφουν την δική μας οικονομία. Οι Γερμανοί έχουν φθηνότερο αέριο από εμάς, και το κόβουν, ενώ εμείς νομίζουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από ακριβότερο αέριο και ΑΠΕ που δεν ηλεκτροδοτούν, αλλά πληρώνονται.  Ανωμαλίες... 
 
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/
 http://www.realclearenergy.org/charticles/2014/03/25/renewables_push_up_german_electric_rates.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News