Dei Energy News

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ



 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΔ-ΔΑΣΚ-ΑΚΕ
Μετά το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ η μνημονιακή κυβέρνηση
έρχεται να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε, κατ΄ εντολή της Τρόικας, κόβοντας το 30% της ΔΕΗ κάνοντας την σωρό στα συμφέροντα που υπηρέτει. Ένα 30% που περιλαμβάνει σταθμούς λιγνιτικούς και ορυχεία, δικαιώματα για διάνοιξη ορυχείων και εκμετάλλευση  λιγνιτικών κοιτασμάτων καθώς και 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ χωρίς να μας λέει εάν μέσα στο 30% των πελατών  θα περιλαμβάνονται  και πελάτες με ειδικά τιμολόγια (πολύτεκνοι, άνεργοι, αγρότες, μειωμένο τιμολόγιο για βιομηχανίες) και το 30% των δανειακών υποχρεώσεων της ΔΕΗ.



Η κυβέρνηση με την κατάθεση σε διαβούλευση του νόμου περί δημιουργίας νέας ηλεκτρικής εταιρίας (μικρή ΔΕΗ) τείνει και επίσημα πλέον  γη και ύδωρ στα συμφέροντα που υπηρετεί. Αυτό και μόνο κάνει αφού χαρίζει τα κοιτάσματα λιγνίτη που βρίσκονται στο υπέδαφος και τα υδροηλεκτρικά συγκροτήματα εκμεταλλευόμενοι τα νερά των ποταμών χωρίς να διασφαλίζει το τι θα γίνει με τις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές όπως και το τι θα γίνειμε τις αρδεύσεις   για τους αγρότες. Εάν αυτό δεν λέγεται εθνική προδοσία τότε πως λέγεται.
Τα επιχειρήματα και οι δικαιολογίες περί κοινωνικών υποχρεώσεων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ανίσχυρα και δεν ευσταθούν γιατί η απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργεια στην χώρα μας έχει ήδη συντελεστεί αφού σήμερα το 35% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ιδιώτες και μόνο το  65% παράγεται από τη ΔΕΗ.
Το  ξεπούλημα που θέλουν να συντελέσουν δεν μπορεί να είναι υπόθεση των Δεητζήδων. Είναι υπόθεση που αφορά όλους τους Έλληνες αλλά ειδικότερα όλων αυτών που βρίσκονται σε Ενεργειακούς Νομούς όπου είναι και οι μονάδες παραγωγής, τα ορυχεία και τα υδροηλεκτρικά συγκροτήματα (που ξεπουλιούνται) και επηρεάζονται άμεσα από το Σχέδιο Νόμου .
Καλούμε τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου και ειδικά τους βουλευτές της συγκυβέρνηση που προέρχονται από ενεργειακούς νομούς να μην ψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο, να ορθώσουν τα ανάστημα τους και να αντισταθούν απέναντι στα συμφέρονται που επιβουλεύονται τη ΔΕΗ γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η θετική τους ψήφος δεν θα είναι μόνο κατακριτέα αλλά θα τους βαραίνει για όλη τους τη ζωή και θα απολογούνται καθημερινά στο λαό της περιοχής τους γιατί ο λαός τους έστειλε στο κοινοβούλιο να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και όχι για να ξεπουλάν της περιούσια τους.
Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής να βγούνε μπροστά, μαζί με τα συνδικάτα και το λαό προκειμένου να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα. Έχουν, υποχρέωση να αντισταθούνε εμπράκτως  απέναντι σε όλα αυτά που σχεδιάζουν για την περιοχή. Έχουν υποχρέωση να υλοποιούσουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει στα συμβούλια τους και να μην μείνουν μόνο σε δηλώσεις και προεκλογικές κορόνες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν από τη ΓΕΝΟΠ και τα συνδικάτα. Η μαζική συμμετοχή και η δυναμική παρουσία μπορούν να ανατρέψουν αυτό που σχεδιάζουν.
Η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι υπόθεση όλων μας και σε αυτό τον αγώνα απέναντι στις υπόδουλες εντολές της Τρόικας και της μνημειακής κυβέρνησης, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News