Dei Energy News

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

ΤΡΟΙΚΑ:Μετά την απαγόρευση συναθροίσεων, απογορεύουν και τις απεργίες


troika294357t


ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ


Η κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι για τις τράπεζες, που εξαρχής αποτέλεσαν το μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων- («στην αρχή η τρόικα είχε δηλώσει ότι θα μπλοκάρουμε τον έλεγχο», επισήμανε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών)-, πλέον οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν λειάνει τις θέσεις τους τόσο ως προς το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση, όσο και για τον χρόνο που οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους για αυτήν.
Εξωφρενικές απαιτήσεις
Όμως, στον αντίποδα, η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι από την πλευρά της τρόικας αναφύονται καινούργιες απαιτήσεις. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της τρόικας έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων για τα εργασιακά, την απαίτηση να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων για την κήρυξη απεργιών, το πάγωμα των τριετιών από το 2017 και το lock out.
Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε, πάντως, ότι αυτά είναι ζητήματα που θέτει η τρόικα στο πλαίσιο της σύγκλισης της Ελλάδας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση υλοποίησης ή θέσπισής τους ως προαπαιτούμενα για τη δόση. Για παράδειγμα, είπε, η τρόικα δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη ευρωπαϊκή χώρα (έως πρότινος ήταν και η Ολλανδία) χωρίς νομικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις. Συμπλήρωσε, όμως, ότι λόγω της πολύ υψηλής ανεργίας στη χώρα μας, ελήφθη η πολιτική απόφαση να μην νομοθετηθούν αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο.

 http://olympia.gr/

1 σχόλιο:

 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: “ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ”
  Συνάδελφε,ισσα

  Η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ένα νέο έγκλημα. Η πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ θα σημάνει νέα δεινά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι ένα νέο επεισόδιο στον πόλεμο που έχουν κηρύξει και ακολουθεί η πώληση του υπόλοιπου 17%των μετοχών που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Την κερδοφορία του νέου επενδυτή την στιγμή που οι βιομήχανοι απαίτησαν και κέρδισαν μείωση της τιμής της ηλεκτρικής

  ενέργειας, θα την πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι (με μειώσεις μισθών, χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση των ατυχημάτων κ.α) και τα λαϊκά στρώματα (αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, καταστροφή του περιβάλλοντος κ.α).

  Πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα η μεγάλη μείωση μισθών στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα μετά τη λήξη των Σ.Σ.Ε. που τους οδηγεί στην απόγνωση μιας και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν βασικές ανάγκες τη στιγμή που η υγεία, η παιδεία έχουν γίνει πανάκριβα εμπορεύματα, η φοροληστεία συνεχίζεται (χαράτσια κ.,α).

  Το δουλεμπόριο στις εργολαβίες ανθεί με τις ευλογίες της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας της μεγαλύτερα κέρδη, με εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς πείνας, χωρίς μέτρα ασφαλείας κ.α . Ακόμα και αυτό το μεροκάματο του τρόμου σε πολλές εργολαβίες καθυστερεί πολλούς μήνες, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αδυνατώντας να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες.

  Συνάδελφε,ισσα

  Μην σκύβεις το κεφάλι - Αγωνίσου - Πάλεψε.

  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τον οργανωμένο, ενιαίο αγώνα για να επιβιώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η λογική του μικρότερου κακού, η αντίληψη ότι «τίποτα δεν γίνεται» μας οδήγησε από ήττα σε ήττα. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. Να τους στείλουμε μήνυμα ότι δεν πάει άλλο , ότι δεν θα δεχτούμε αδιαμαρτύρητα το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  · Καμία σκέψη για πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ (μικρή ΔΕΗ). Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η πώληση του ΑΔΜΗΕ.
  · Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες.
  · Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις εργολαβίες.
  ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΠΟΛΕΜΑΜΕ :

  Δευτέρα 10 Μαρτίου

  8:00π.μ –Παρέμβαση στην ΣΤΕΠΟ για τη ΣΣΕ στα οκτάμηνα.

  12:00μ.μ – Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για την απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.

  Τρίτη 18 Μαρτίου

  Προειδοποιητική 2ωρη στάση εργασίας (7-9 για τις βάρδιες και 8-10 για τους ημερήσιους) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ (Βιομηχανικό).  Κλιμάκια του ΣΕΕΕΝ θα κάνουν παρεμβάσεις στο Ορυχείο και ΑΗΣ Αμυνταίου, ΑΗΣ Μελίτης, καθώς και συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς.  Πτολεμαΐδα 8/3/2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News