Dei Energy News

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το Αμύνταιο ενωμένο θα σταθεί απέναντι στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ»


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμύνταιο με θέμα τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», που αφορά κυρίως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και Μελίτης.
Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρη Ηλιάδη,του  Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αγροτικού Τομέα κ. Χρήστο Ευαγγέλου,του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Κιοσέ, του  Πρόεδρου του ΕΒΕ κ. Σάββα Σαπαλίδη, του Πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Στέφανο Μπίρο, του Γραμματέα Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστου Δελληγιώργη,  του Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλη Μπούτση, του Πρόεδρο του Σωματείου Σπάρτακος κ. Γιώργο Αδαμίδη, του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη και του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη.

και η Δήμαρχος Εορδαίας
Την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» εκφράζει με δήλωσή της η Δήμαρχος Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα, Παρασκευή Βρυζίδου.
Επισημαίνει δε, ότι το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για τη «μικρή ΔΕΗ» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δημόσια κατατέθηκαν οι απόψεις των φορέων, των σωματείων, των Δήμων, των πολιτών και του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων.
«Δυστυχώς, παρ’ όλες τις αντιδράσεις, έχει τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της “μικρής ΔΕΗ”, υποτίθεται για τη “δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας”. Στο βωμό της επιταγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ανταγωνισμού, δεν μπορεί να τίθεται προς πώληση, αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά δεδομένα το “καλύτερο κομμάτι”, πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί η ΔΕΗ και η χώρα, για να κάνει βήματα προόδου, να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει την κρίση» τονίζει η κ. Βρυζίδου.
Η ίδια κάνει λόγο για ένα εγχείρημα επιζήμιο για τη χώρα, καταστροφικό για τη ΔΕΗ, που ισοδυναμεί με προδοσία και εκμετάλλευση για τους εργαζομένους, την περιοχή και το μέλλον της νέας γενιάς αυτού του τόπου.
Γνωστοποιεί ότι ο δήμος θα αντισταθεί με όποιον τρόπο και όποια μέσα διαθέτει στο εν λόγω εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News