Dei Energy News

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα από τη ΡΑΕ για τις καθυστερήσεις ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ

Ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία υποχρεώνονται ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ να προχωρήσουν άμεσα στις εκκαθαρίσεις των καταναλώσεων ρεύματος των πελατών των Energa και Hellas Power, αποφάσισε η ΡΑΕ.
Με την απόφασή της αποδέχεται τις καταγγελίες των δύο εταιρειών που είχαν κατατεθεί στην Αρχή στις 26 Ιανουαρίου, μετά την αφαίρεση του δικαιώματος εκπροσώπησης πελατών, δηλαδή μετά την ουσιαστική έξοδό τους από την αγορά.
Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, οι καθυστερήσεις στην εκκαθάριση εκ μέρους της ΔΕΗ ως διαχειριστή του δικτύου δημιουργούσε ένα ασαφές περιβάλλον και οι ίδιες καλούνται συνεχώς να καταβάλλουν μεγαλύτερα ποσά από εκείνα που πραγματικά χρωστούσαν.
Σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα της ΡΑΕ:

* Η ΔΕΗ με την ιδιότητα του Διαχειριστή Δικτύου σε 10 εργάσιμες μέρες θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει εκκρεμότητες στις εκκαθαρίσεις χρεώσεων για έτη πριν το 2011, όπως και για το διάστημα μέχρι το τέλος του 2011.
* Ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε πέντε μέρες από τη λήψη των στοιχείων της ΔΕΗ, να προχωρήσει στη διενέργεια των χρεώσεων και πιστώσεων εκκαθάρισης Προμηθευτών.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία των χρεώσεων από τον διαχειριστή του δικτύου, γίνεται κατά προσέγγιση και οι εκκαθαρίσεις με μεγάλη υστέρηση αφού δηλαδή γίνει η καταγραφή των ενδείξεων στους μετρητές των καταναλωτών, οπότε και εκδίδονται χρεωστικά ή πιστωτικά από τον ΔΕΣΜΗΕ.
Η διαδικασία αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι ακόμη και σήμερα, σε ελάχιστους καταναλωτές έχει τοποθετήσει η ΔΕΗ σύγχρονους ψηφιακούς μετρητές, από τους οποίους μπορεί να λαμβάνει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News