Dei Energy News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ"



 Ανακοίνωση της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" στηρίζεται από το ΠΑΜΕ
 Είναι γνωστό ότι  τα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη
ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Η Ανεξάρτητη Αρχή (ΡΑΕ) συμβάλλει με τις πρωτοβουλίες και την στάση της στην υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης.
Προτεραιότητα αποτελεί ο πλήρης διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ. Την περίοδο αυτή επεξεργάζονται τον τρόπο πώλησης του 66%, κυκλοφορούν  ονόματα επίδοξων αγοραστών(Μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι) κυκλοφορούν νούμερα ως προς την αποτίμηση της περιουσίας, ακούγονται διάφορα για την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων μέχρι την αντίληψη ότι ίσως είναι καλλίτερα για τους εργαζόμενους η ιδιωτικοποίηση.
Θέλουμε για μια άλλη μια φορά να επισημάνουμε  ότι. 
Η απελευθέρωση-Ιδιωτικοποιηση της ηλ. Ενέργειας αποφασίστηκε από την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧ και έχει στόχο να εξυπηρετήσει τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη κερδοφορία για τα μονοπώλια που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα και φτηνό ρεύμα για την βιομηχανία. Αυτό επαληθεύεται από την εξελίξεις.
Καμιά αυταπάτη για τους στόχους και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Τέτοιες αυταπάτες έσπειραν όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφίες (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ-απόγονοι, ΣΑΔ) της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων, διευκόλυναν να προχωρήσει αυτή η πολιτική και να φτάσουμε έως εδώ. Ψήφισαν οι ίδιοι τον διαμελισμό της ΔΕΗ στο έκτακτο συνέδριο τον Οκτώβρη του 2010.
Η πείρα δείχνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις συνοδεύονται με προχώρημα των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση μαζί με την τρόικα ( Ε.Ε, Δ.Ν.Τ) και προωθούνται παντού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κατάργηση ΣΣΕ, μειώσεις μισθών, κατάργηση σταθερής εργασίας, απολύσεις κλ.π)
Σήμερα χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα, να καθοριστούν στόχοι και αιτήματα που να συγκρούονται με τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής, αιτήματα που προασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, προωθούν την συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα δημιουργούν δηλαδή τις απαραίτητες προϋποθέσεις αντίστασης και ανατροπή αυτής της πολιτικής για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή, Μεταφορά και Διανομή στα πλαίσια ενός ενιαίου φορέα Ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Το σύνθημά μας ‘’Ρεύμα φτηνό ΔΕΗ για τον λαό’’ παραμένει ισχυρό και δείχνει τον δρόμο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα των εργαζόμενων  με βάση αυτούς τους στόχους.
  • Σήμερα με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ και των δορυφόρων τους υπάρχει μια πανσπερμία σωματείων( 21 για 1400 εργαζόμενους).
  • Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός σωματείου (μέσα από διαδικασία ενοποίησης των υπαρχόντων) που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ, θα οργανώσει την πάλη τους.
Κάθε συνδικαλιστική δύναμη , κάθε εργαζόμενος έχει χρέος και θα κριθεί για αυτό να πάρει μέρος στον αγώνα ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και τις αιτίες που την προκαλούν, να συμβάλει με την στάση στην ενότητα των εργαζόμενων απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News