Dei Energy News

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τεχνικοί ΑΗΣ Κομοτηνής: «ΑΝ μπουν ιδιώτες στη ΔΕΗ να ξεχάσουν το φθηνό ρεύμα»



Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες,
μετά τις εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση(ξεπούλημα) της ΔΕΗ και σε ότι αφορά το σταθμό Ατμοηλεκτρικής ενέργειας Κομοτηνής(ΑΗΣ), ο οποίος παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ισχύος 450 Μεγαβάτ, με φυσικό αέριο. 
Η συνεισφορά  του εργοστασίου σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι τεράστια στο Εθνικό δίκτυο της ΔΕΗ. Σε ότι αφορά το προσωπικό εργάζονται 89 μόνιμοι υπάλληλοι.
Ο πρόεδρος των τεχνικών Σάββας Σιδηρόπουλος, ενημέρωσε το σώμα των Περιφερειακών Συμβούλων(σ.σ. όσοι τουλάχιστον παρέστησαν) και καθ’ επέκτασιν και την κοινωνία της Ροδόπης,  διατυπώνοντας τον βαθύ προβληματισμό του από τον τεμαχισμό της ΔΕΗ  στα δύο η ΔΕΗ και η μία ΔΕΗ θα ανταγωνισθεί την άλλη…
«Να δούμε ποιος θα αντέξει…
Βασικός μας σκοπός είναι αυτός να ενημερώσουμε τον κόσμο να καταλάβει τι σημαίνει…
Για το λιγνίτη αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι είναι το φθηνότερο καύσιμο, που διαθέτει η χώρα μας, ως προς την παραγωγή ενέργειας. Άρα καταλαβαίνετε πόσο χρήσιμο είναι  για να πέφτει η τιμή της κιλοβατώρας. Τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια κι αυτά παράγουν πολύ φθηνή ενέργεια. Επίσης διαχειρίζονται και τους υδάτινους πόρους, γιατί αν αυτά τα εργοστάσια περάσουνε στα χέρια των ιδιωτών, είναι άγνωστο το πώς θα τα διαχειρισθούνε. Δηλαδή τι θα κάνουνε σε σχέση με τους Αγρότες που ποτίζουνε, είναι ένα άγνωστο τοπίο, που θα πρέπει να διευκρινισθεί. Είναι και η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος  Φυσικού Αερίου ο ΑΗΣ Κομοτηνής, μια μονάδα σύγχρονη καινούργια που είναι η μεγαλύτερη επένδυση, που έχει γίνει στη Θράκη. Πως θα τη δούμε να περνάει σε ξένα χέρια και πως θα τη διαχειρισθεί αυτό ο ιδιώτης.
Αν έλθει κάποιος και με πείσει εμένα ότι με αυτού του είδους την ιδιωτικοποίηση θα έχουν οι πολίτες πιο φθηνό ρεύμα και εμείς πρώτοι να συμφωνήσουμε. Αλλά να έλθουν να μας πείσουν όμως. Όχι διαβούλευση σε τρεις μέρες, να εξαφανίζονται οι πάντες και να σου λένε ξέρεις δεν ξέρεις αυτό είναι για το καλό σου. Δεν γίνεται έτσι.
Οι εργαζόμενοι είναι πεπεισμένοι ότι αν οι πολίτες ενημερωθούν σωστά, το πλέον σίγουρο που θα αποκομίσουν είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το φθηνό ρεύμα. Συγκεκριμένα τόνισε:
«άπαξ και μπει ιδιώτης δεν βλέπει ο πολίτης φθηνό ρεύμα. Τώρα αν ανατρέψουμε στην Ελλάδα και αυτό, ότι θα έλθει ο ιδιώτης και θα παράγει φθηνότερο ρεύμα…τι να πούμε…αυτό μας ξεπερνάει», σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γρατινής, Γιώργος Βασιλείου, μετέφερε την αγωνία που διακατέχει τους Αγρότες της Γρατινής, καθώς 5.000 στρέμματα αρδεύονται από το φράγμα της Γρατινής, ΔΩΡΕΑΝ και υπάρχει η δυνατότητα να αρδευθούν και άλλα 15.000 στρέμματα. Φυσικά  αυτές οι εξελίξεις δεν τους διασφαλίζει ότι αυτό θα γίνεται χωρίς χαράτσι στον ιδιώτη στο μέλλον. Παράλληλα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News