Dei Energy News

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τη ΔΕΗ η Piraeus Securities

Στα 15,5 ευρώ, από 12,6 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή
στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Piraeus Securities.
Διατηρεί παράλληλα σύσταση «outperform».
Αναλυτικότερα, σε έκθεσή με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2014, η χρηματιστηριακή προβλέπει ήπια ανάπτυξη των εσόδων δ’ τριμήνου (+1,3%), τα οποία τοποθετεί στα 1,44 δισ. ευρώ, καθώς η επίδραση της αύξησης των τιμολογίων στην αρχή του 2013 αναμένεται να έχει «διαβρωθεί» από ένα μονοψήφιο ποσοστό μείωσης της ζήτησης. Παράλληλα, αναμένει ότι τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 18,2% στα 199 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων αναμένει καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 94 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Για το σύνολο της χρήσης, η Piraeus Securities προβλέπει αύξηση 1% των εσόδων στα 5,925 δισ. ευρώ, πτώση των EBITDA κατά 11,2% στα 880 εκατ. ευρώ και σταθερά δημοσιευμένα καθαρά κέρδη. Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις της δεν ενσωματώνουν τυχόν φορολογική επίδραση από τα απαλλαγμένα από το φόρο αποθέματα λη τις αυξημένες προβλέψεις σε σχέση με την διαμάχη για τις οφειλές του ΛΑΓΗΕ.
Η χρηματιστηριακή έχει αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της, ενσωματώνοντας τις εκπτώσεις από τα τιμολόγια υψηλής τάσης, αλλά και τις χαμηλότερες κοινωνικές εισφορές. Η Piraeus εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 0,79 ευρώ και 1 ευρώ το 2014 και το 2015 αντίστοιχα.
Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου στις 27 Μαρτίου πριν την έναρξη των συναλλαγών του Χ.Α.

 http://energypress.gr/news/reuma/Anabathmizei-tis-ektimhseis-ths-gia-th-DEH-h-Piraeus-Securities

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News