Dei Energy News

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ……
Συνάδελφοι – σες,
Γινόμαστε δέκτες της προβολής από τα ΜΜΕ των συνθηκών που αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες πολιτών στην εργασία τους (δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, γιατροί,
φαρμακοποιοί κλπ), προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τις επαπειλούμενες μειώσεις των αποδοχών τους.

Οι Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στις θυγατρικές αν και δέχονται επικρίσεις για δήθενπρονόμια, δεν προβάλλουμε με ίδια ένταση τουλάχιστον τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. 
Δεν έχουμε μιλήσει για τις άθλιες συνθήκες στα ορυχεία και ότι το μόνο που διακρίνεις στους ορύχους είναι τα μάτια. 
Δεν έχουμε μιλήσει για τις τραγικές συνθήκες στους Σταθμούς Παραγωγής. 
Δεν έχουμε μιλήσει για τους υγρούς τάφους στα Υδροηλεκτρικά. 
Δεν μιλήσαμε για τα εργοστάσια Παραγωγής στα Νησιά που τα ντεσιμπέλ ξεπερνούν τα όρια κατά πολύ, ενώ τα καύσιμα σου κόβουν την ανάσα. 
Δεν μιλήσαμε για τους πυλώνες της Μεταφοράς και τους Εργαζόμενους «αίλουρους» που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα στα 70 μέτρα ύψος. 
Δεν μιλήσαμε για τους εναερίτες, τους υπογείτες, τους σταθμίτες της Διανομής που παίζουν καθημερινά με τη φωτιά και το θάνατο σε όλες τις συνθήκες κρύο, καύσωνα, χιόνι, βροχή. 
Δεν μιλήσαμε για τους Εργαζόμενους στα «γκισέ» και στα γραφεία που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές. 
Δεν μιλήσαμε για τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τους δεκάδες νεκρούς. 
Τέλος δεν έχουμε μιλήσει για τους Συνταξιούχους της Επιχείρησης. 
Δεν έχουμε πει ότι δεν υπάρχει συνταξιούχος ορύχος εν ζωή πάνω από 65 χρονών. 
Δεν υπάρχει συνταξιούχος εναερίτης ή υπογείτης χωρίς μόνιμα προβλήματα στα άκρα ή τη μέση. 
Δεν υπάρχει συνταξιούχος από τα νησιά που να έχει πλήρη ακοή. 
Δεν υπάρχει συνταξιούχος της ΔΕΗ, που να μην έχει δώσει κομμάτια από τη ζωή του
στην ανάπτυξη της Επιχείρησης και τον εξηλεκτρισμό της χώρας.
Δυστυχώς για όλα αυτά οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι της ΔΕΗ στιγματίστηκαν και τους έγινε ρατσιστική αντιμετώπιση, με τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα (διάλυση ΔΕΗ, διάλυση Ασφαλιστικού, επιβολή 30% κ.α.)

Για όλα αυτά πρέπει να μιλήσουμε γιατί αν τολμήσουν να εφαρμόσουν και άλλα αντεργατικά μέτρα θα οδηγηθούμε στην εξαθλίωση. 
Πρέπει να πούμε σε όλους ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι, Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι να ανεχτούμε τις πολιτικές που ισοπεδώνουν τους μισθούς και τις
συντάξεις μας.

Πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε προνόμια, ούτε κανείς μας χάρισε τίποτα. 
Πρέπει να πούμε σε όλους ότι δεν έχουμε «τσάμπα» ρεύμα, αλλά παίρνουμε σε ειδική τιμή το προϊόν που παράγουμε και ότι έχουμε κατακτήσει έγινε με αγώνες, ιδρώτα και αίμα .
Οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι της ΔΕΗ είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας και γι αυτό ενδιαφερόμαστε το ίδιο για τους ανέργους, γιατί στα σπίτια μας
και εμείς έχουμε τουλάχιστον έναν.

Θέλουμε κι εμείς να συνεισφέρουμε στην κρίσιμη αυτή ώρα και το κάνουμε ήδη με κρατήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας με ποσοστό που ξεπερνάει το 40%, όχι όμως να είμαστε εμείς συνεχώς τα ασφαλή υποζύγια για την εφαρμογή κάθε αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής.
Επιτέλους ας βγούμε από το «καβούκι» μας και ας μιλήσουμε και εμείς, το οφείλουμε στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας
Έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στην ισοπέδωση και τον εξευτελισμό.


 Σ.Α.Σ Ε.Η.Ε

4 σχόλια:

  1. Όταν σταματήσουν συνάδελφοι να λένε πως δεν πειράζει που μας κόψανε λεφτά, πολλά πέρναμε!!! Και όταν φύγουν από την μέση όλοι αυτοί που διορίστηκαν, όπως διορίστηκαν, στην επιχείριση, οι οποίοι θεωρούν πως όλο αυτό που έτρωγαν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν δώρο ενός μπάρμα, έ τότε ίσως να δούμε κάποιο φως. Μέχρι τότε μην κάνετε όνειρα... Συγνωμη αλλά αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν πονάει.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφωνεί και δεν δικαιούται να διαφωνεί κανείς με όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο.

    Σε κάθε επιχείρηση όμως, δημόσια και ιδωτική οι εργαζόμενοι, δίνουμε ό,τι μπορούμε απ' τον εαυτό μας και τη ζωή μας!
    Συνεπώς, δεν μπορούμε να διεκδικούμε μεμωνομένα τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας συνολικά, μονάχα και μεμονομένα ως ΔΕΗτζήδες, φαρμακοποιοί, ΕΥΔΑΠίτες, ΟΤΕδες, ταξιτζήδες, δικαστικοί κ.λ.π.

    Είμαστε όλοι εργαζόμενοι και πρέπει να βάλουμε καλά στο ξερό μας το κεφάλι ότι μας χρωστούν - δεν τους χρωστάμε!
    Και μας χρωστούν, ακριβώς για όλες τις θυσίες που αναφέρονται στο κείμενο και για άλλες τόσες που υφίστανται οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο εργασίας και επιχείρηση!!!

    Όμως η "άρχουσα τάξη" τού συνδικαλισμού, ούσα αγώμενη, φερόμενη και πλήρως χειραγωγημένη απ' τα κόμματα εξουσίας, μη εξαιρουμένου τού "επαναστατικού" ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον έχουν αρχίσει να προσχωρούν πλέον ανοιχτά παλαιοπασοκικοί συνδικαλιστές και ολίγοι τής "Λαϊκή" αυτοαποκαλουμένης δεξιάς, έχει ταλέντο στο να διασπά το συλλογικό-μαζικό κίνημα των εργαζομένων, βάζοντάς μας να κοιτάμε ο κάθε κλάδος την πάρτη του, την στιγμή μάλιστα που κάθε εργαζόμενος, κάθε κλάδου, υποφέρει αλόγιστα!!!

    Όταν λοιπόν θα αποτάξουμε επιτέλους αυτήν την "άρχουσα" συνδικαλιστική τάξη τότε, θα δούμε φως.
    Μέχρι τότε όμως, απλώς θα το παράγουμε, θα το μεταφέρουμε και θα το διανέμουμε με ανεκτίμητες θυσίες προς κάθε καταναλωτή, γιατί η φιλελεύθερη εποχή που ζούμε, έχει καταναλωτές, δεν έχει αγοραστές - πόσο μάλλον χρήστες...
    Δεν έχει ετούτη η εποχή εργαζόμενους - έχει απασχολούμενους, ημιαπασχολούμενους κι ανέργους...
    Δεν έχει ανθρώπους και πολίτες - έχει μόνο φτηνά γρανάζια παραγωγής πλούτου για λίγους...

    Γι' αυτό δεν έχουμε δικαιώματα παρά μονάχα δυσβάσταχτες υποχρεώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kostas τα ίδια παντού λένε. Συμφωνώ ότι έπρεπε να παίρνουν μερικοί λιγότερα ή μάλλον μηδέν, να μην υπήρχαν καν στη ΔΕΗ, αλλά όχι και να έχουμε μισθούς που δεν φτάνουν για αξιοπρεπή ζωή. Αλλά αυτοί είναι οι παλιοί υπάλληλοι με τον μπάρμπα στην Κορώνη, πόσα απαράδεκτα πράγματα δεν έχω ακούσει τόσα χρόνια, οι louis vouitton, το τζιπ, τα ταξιδάκια, πάνε και έρχονται και αναρωτιέσαι τι γίνεται, που τα βρίσκουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News