Dei Energy News

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ: «ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ»

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς κομματικές και παραταξιακές δουλείες, απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις και σύνδρομα του χθες, οικοδομούμαι μέσα στα σωματεία την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων
  
Τρία χρόνια τώρα, νοσηροί κυβερνητικοί εγκέφαλοι, βυθισμένοι στην αναξιοπιστία, αποκομμένοι απ’ την πραγματικότητα και την κοινωνία, αξιοποιώντας τρικ, διλήμματα και μονόδρομους καταδικάζουν τη χώρα και τον λαό μας, στη φτώχια, την ανέχεια, την εξαθλίωση, την επαιτεία.
Σήμερα, δυο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, οι ίδιοι άνθρωποι, που οδήγησαν την χώρα και τον λαό μας, στον όλεθρο και την καταστροφή, ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ για να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ το ΤΑΞΙΚΟ τους ΕΓΚΛΗΜΑ .
Οι πρόσφατες προεκλογικές εξαγγελίες κατέληξαν .. στις καλένδες .. για να συνεχιστούν στο ακέραιο οι πολίτικες της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας για τους πολλούς, την ώρα που οι έχοντες και κατέχοντες  συνεχίζουν απτόητοι τη συσσώρευση πλούτου, σε βάρος των πολλών και αδυνάτων.
Μαζί με τις προεκλογικές εξαγγελίες πήγαν .. περίπατο .. και οι όποιες «ψευτοελπίδες γεννήθηκαν» σε ένα κομμάτι του λαού, πως θα πάρει μια ανάσα, με την περιβόητη «αναδιαπραγμάτευση», από την κοινωνική κόλαση που ζει.
Αποτέλεσμα .. Την ώρα που η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει, τα εισοδήματα καταποντίζονται, το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει, το κοινωνικό κράτος ξηλώνεται, η κοινωνία βουλιάζει στην φτώχεια και την αβεβαιότητα, οι νέοι κυβερνητικοί εταίροι, «διαπραγματεύονται» το νέο ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ, που προβλέπει νέα αφαίμαξη εισοδημάτων, με παράλληλο ξεπούλημα του δημόσιου εθνικού πλούτου .. 

Μια πρωτοφανή επίθεση κοινωνικής υστερίας που μεταφράζεται σε ληστεία εισοδημάτων και εθνικών υποδομών. Νέες και μεγαλύτερες αιματηρές θυσίες και βάσανα περιμένουν όλο τον λαό ... νέοι φόροι, απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Δεν υπάρχουν αυταπάτες .. Η πολιτική των μνημονίων είναι ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για τον τόπο και τα συμφέροντα των πολιτών. Απέναντι σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη ΛΑΟΘΥΣΙΑ, απαιτείται κοινό μέτωπο όλων των δυνάμεων.
Σε αυτό τον ανελέητο κοινωνικό πόλεμο διαρκείας, το Εργατικό Κίνημα, τα Συνδικάτα και οι Κοινωνικοί, Μαζικοί Φορείς πρέπει να πάρουν θέση. Η κοινωνία μπορεί και πρέπει να σταθεί στο ύψος της.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει .. Στον εργασιακό μεσαίωνα, στη δραματική αύξηση της ανεργίας και στην κλιμάκωση της επίθεσης, πρέπει να απαντήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
 
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς κομματικές και παραταξιακές δουλείες, απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις και σύνδρομα του χθες, οικοδομούμαι μέσα στα σωματεία την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων.   Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Για να ανατρέψουμε το μνημόνιο, να νικήσουμε το αντικοινωνικό μέτωπο κυβέρνησης  - ΕΕ - ΔΝΤ.
 


Όλοι μαζί, ενωτικά, ταξικά και συντεταγμένα, στις 26/9/2012 δίνουμε ραντεβού με την Κυβέρνηση στα πεζοδρόμια, εκεί που χτίζεται πραγματικά η ενότητα, εκεί που σφυρηλατείται η νέα συλλογική συνείδηση των εργαζομένων της χώρας.
Την Τετάρτη 26/9/2012 συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και την 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργιακή Κινητοποίηση, που προκήρυξαν από κοινού ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News