Dei Energy News

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Σε δυναμική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ Αίγινας προχώρησαν χτες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για την προχτεσινή ενέργεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού που εδρεύει στο νησί. Το συγκεκριμένο κέντρο καλύπτει τις ανάγκες όλων σχεδόν των νεφροπαθών των νησιών του Αργοσαρωνικού, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει κρατική μονάδα και η ΔΕΗ τού έκοψε το ρεύμα, επειδή δεν είχε εξοφλήσει το λογαριασμό. Ομως και ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά Ταμεία χρωστούν χρήματα στο Κέντρο για τους ασφαλισμένους τους που κάνουν αιμοκάθαρση. Υπενθυμίζουμε πως την ώρα που το συνεργείο έκοψε το ρεύμα έντεκα ασθενείς έκαναν αιμοκάθαρση, αλλά ευτυχώς λειτούργησαν αμέσως οι γεννήτριες.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή, αντέδρασαν άμεσα και η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα. Χτες, προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ και δεν επέτρεψαν να γίνει καμία συναλλαγή παρά μόνο διακανονισμοί ανεξόφλητων λογαριασμών. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να φύγει από το νησί το συνεργείο της ΔΕΗ που προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς και να επαναλειτουργήσει το γραφείο της ΔΕΗ στο νησί με επαρκές προσωπικό. Σήμερα, στο γραφείο υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος και οι κάτοικοι για να κάνουν διακανονισμούς ή επανασυνδέσεις αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Πειραιά.
Σε συνάντηση που έγινε με τον δήμαρχο Αίγινας, ο Στέλιος Κοττάκης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αίγινας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαίτησε η δημοτική αρχή να πάρει θέση για τη στάση της ΔΕΗ απέναντι σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News