Dei Energy News

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δίνεις 150 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνεις μια εταιρεία με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 12 δισ. ευρώ και ελέγχεις το 70% της ηλεκτρικής παραγωγής στην Ελλάδα

Πάρτε τώρα που «γυρίζει»
Παρακαλώ πολύ κάποιον οικονομολόγο (αλλά από Βαρουφάκη και πάνω) να μου λύσει την εξής απορία:
Το Δημόσιο πουλάει το 17% των μετοχών του στη ΔΕΗ που αξίζει σε χρηματιστηριακή σημερινή αξία περίπου 150 εκατ. ευρώ (δεδομένου ότι η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή πλησιάζει τα 885 εκατ. ευρώ).
Για να προσελκύσουν μάλιστα και τον θαρραλέο επενδυτή που θα βάλει τα ωραία του λεφτά για τη ΔΕΗ θα του δώσουν, λέει, και τη διοίκηση της επιχείρησης!
Δηλαδή, δίνεις 150 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνεις μια εταιρεία με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 12 δισ. ευρώ και ελέγχεις το 70% της ηλεκτρικής παραγωγής στην Ελλάδα. Πώς γίνεται αυτό ρε σύντροφοι και ποιος κυβερνητικός φωστήρας (ή μπαγαμπόντης;) σκέφτηκε όλο αυτό το deal;
Τα λεφτά είναι πολλά, η μπίζνα υπέροχη και σας αποκαλύπτω ότι ξεκινάω από σήμερα έρανο μπας και μαζέψω εγώ τα 150 εκατ. ευρώ και γίνω ΔΕΗ-άρχης να ανεβοκατεβάζω την τιμή του ρεύματος όποτε μου γουστάρει.
Α, και να μην το ξεχάσω. Η νέα μονάδα της ΔΕΗ που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει στο Αλιβέρι κόστισε για την κατασκευή της 1,3 δισ. ευρώ, δηλαδή 47% παραπάνω λεφτά από την συνολική χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ.
Βάζοντας λοιπόν εγώ 150 εκατ. ευρώ για να αγοράσω το 17% του κρατικού μεριδίου στη ΔΕΗ τσιμπολογάω και κάτι από τη μονάδα του Αλιβερίου.
Αυτή είναι μπίζνα.
 

http://www.newsbomb.gr/tromokraths/story/237071/parte-tora-poy-gyrizei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News