Dei Energy News

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Ο Κ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Έξαλλος είναι ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης και όλο το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με την ανευ λόγου εσωστρέφεια που δημιουργεί στη παράταξη, ο σημερινός Γεν.Γραμμ. της ΓΕΝΟΠ και στέλεχος της ΔΑΚΕ , Κώστας Κατσαρός με συνέπεια να συγκαλεστούν τα αρμόδια όργανα  όπου ανακοινώθηκε η απόφαση για αναστολή της ιδιότητας του, και παραπομπή στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο για πιθανή διαγραφή του.
Τα στελέχη της ΔΑΚΕ Ι.Τ.  καταλογίζουν στο Κ.Κατσαρό ότι την πιο κρίσιμη καμπή για την πορεία του Σ/Κ, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει τα πιο αντεργατικά και αντιλαικά μέτρα, εκείνος εξέδωσε  προσωπική ανακοίνωση εναντίον της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ. 
Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε αρνητικό κλίμα στη  παράταξη ενώ παράλληλα κατηγορείται από συναγωνιστές του ότι  ψήφισε στο τελευταίο συνέδριο τη διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές, ενάντια  στην επίσημη θέση και τις αποφάσεις που είχε λάβει η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ ώστε ΝΑ ΜΗΝ ψηφιστεί η διάσπαση της Επιχείρησης . Το κλίμα, όπως διαρρέουν συνδικαλιστικοί παράγοντες, το επιβάρυνε ο ίδιος αφού σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, υποστήριξε αμφιλεγόμενες θέσεις  για τους απεργιακούς αγώνες και αμφισβήτησε εν μέρει, την αγωνιστική στάση που κρατά ο Ν. Κιουτσούκης απέναντι στη συγκυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του είναι να κατεβάσει αντάρτικο ψηφοδέλτιο στο ερχόμενο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ μαζί με άλλους συνδικαλιστές που ψήφισαν υπέρ της διάσπασης της Επιχείρησης σε θυγατρικές, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις ξανά μία υψηλή θέση στη ΓΕΝΟΠ, κόντρα στην επίσημη θέση που έχει λάβει η παραταξή του να υποστηρικτεί άλλο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Κ. ΚΑΤΣΑΡΟ

Με αφορμή την από 11/9/2012 προσωπική ανακοίνωση που περιήλθε σε γνώση μας και την οποία κυκλοφόρησε στον εργασιακό του χώρο ο συνάδελφος Κώστας Κατσαρός, μέλος τη ΔΑΚΕ και της Ε.Ε. αυτής με την ιδιότητα του Γεν. Γραμματέα της ομοσπονδίας ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κρίθηκε λόγω του περιεχομένου της επιστολής η συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 20Γ του Κανονισμού Λειτουργίας.
Η εν λόγω επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα του ιδίου άρθρου, δύναται να εξετάζει για λογαριασμό της Ε.Ε, να την εκπροσωπεί και να λειτουργεί αντί αυτής, στα πλαίσια των οριζόμενων του άρθρου 22, όταν κατά τη δική της εκτίμηση, διαπιστώνονται οποιεσδήποτε τάσεις αυτονόμησης, παρέκκλισης από τους στόχους, αρχές, αξίες της παράταξης, καταστρατήγηση των διατάξεων του Κανονισμού Λειτουργίας της ΔΑΚΕ, μη συμμόρφωση στις γενικές κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ε.Ε., εμφάνιση σημείων εσωστρέφειας, εκλογική αποτυχία ή και προσπάθειες συνδιοίκησης, όπου με αποφάσεις της Ε.Ε. είναι δυνατή η αναστολή ιδιότητας - για μεμονωμένα μέλη ή αναστολή λειτουργίας, αναδιοργάνωση, ανασυγκρότηση ή και διάλυση ακόμα για Πρωτοβάθμιες ή Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις(ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ή ΠΥΡΗΝΕΣ).
Η παρέμβαση της Ε.Ε με αφορμή την ως άνω αναφερόμενη επιστολή, πραγματοποιείται, συνδυαστικά, σε εφαρμογή του άρθρου 27 του Κανονισμού Λειτουργίας σύμφωνα με το οποίο:
« Θέματα των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις Διοικήσεις τους, αρμόδια να επιληφθεί είναι η Τριτοβάθμια Οργάνωση» ,
και του άρθρου 11παρ.4, σύμφωνα με το οποίο:
« …..Οι όποιες τυχόν διαφορές μεταξύ οργανώσεων της ΔΑΚΕ ή στελεχών υπάρχουν, αυτές επιλύονται υποχρεωτικά και αποκλειστικά μέσα από τα προβλεπόμενα και μόνο Όργανα της ΔΑΚΕ. Ανταλλαγές χαρακτηρισμών (γραπτών ή προφορικών )……που δεν έχουν σαν κατεύθυνση την πορεία της ενότητας για μια ισχυρή, δυνατή ενιαία ΔΑΚΕ αλλά αντίθετα βοηθούν στην εσωστρέφεια, σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπονται και οι υπαίτιοι παραπέμπονται στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα της ΔΑΚΕ».
Κατά τη συνεδρίαση της η ως άνω επιτροπή της ΕΕ, διαπίστωσε ότι ο συν. Κώστας Κατσαρός, δεν επέλεξε για το περιεχόμενο της επιστολής του να ενημερώσει την Τριτοβάθμια οργάνωση του για να επιληφθεί ως εκ του Κανονισμού έχει υποχρέωση, διαδικασία που και λόγω της ιδιότητας του ως μέλος της ΕΕ γνωρίζει άριστα, αλλά να δημοσιοποιήσει τα “ ερωτήματα και τις απορίες του”, ως τιτλοφορεί την ανακοίνωση του, δημιουργώντας με την επιλογή του αυτή, μέγιστο θέμα εσωστρέφειας στη Δευτεροβάθμια οργάνωση μας ΔΑΚΕ- ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Με την εν λόγω επιλογή του, ο εν λόγω συνάδελφος παραβίασε τα προβλεπόμενα του άρθρου 27, όπου με σαφήνεια ορίζεται:
« η αντιμετώπιση όλων των θεμάτων αντιμετωπίζονται αποκλειστικά με εσωτερικές διαδικασίες, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ( είτε στους χώρους εργασίας με ανακοινώσεις- έντυπα είτε μέσω τύπου) των οποιονδήποτε τριβών είτε μεταξύ οργανώσεων της ΔΑΚΕ και πολιτικών φορέων ή εμπλεκόμενων στελεχών τους, πράγμα που σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται. »
Η επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, διαπίστωσε ότι ο εν λόγω συνάδελφος, υπέπεσε σε Πειθαρχικά παραπτώματα του άρθρου 22 παρ.1,2,3,4 και 9 και ως εκ τούτου και σε εφαρμογή του άρθρου 22β που ορίζει :
« Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ, με απόφαση της, δύναται να αναστείλει την ιδιότητα μέλους και ότι εξ’ αυτού συνεπάγεται, σε όλα τα επίπεδα των οργανώσεων της ΔΑΚΕ, όταν κατά τη δική της εκτίμηση, διαπιστωθεί Πειθαρχικό παράπτωμα »,
σε συνδυασμό με την άρνηση του να προσέλθει στη συνεδρίαση της ΕΕ της 18/9/2012, για την οποία έλαβε πρόσκληση,
Αποφασίζει :
Την αναστολή της ιδιότητας του ως μέλος της ΔΑΚΕ και παραπέμπει την υπόθεση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο .
Η ως άνω απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 22 ισχύει από τη λήψη της ως άνω απόφασης και μέχρι να τελεσιδικήσει, όπως ο Κανονισμός Λειτουργίας ορίζει.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΔΑΚΕ Ι.Τ.


Κοιν:

1) ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
2) ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News