Dei Energy News

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

N.Κιουτσούκης: "Εμείς πρέπει να δώσουμε τη λύση…Μπορούμε…"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Η Ελλάδα στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της στην μεταπολιτευτική περίοδο, έλαχε να έχει, αντί για πολιτικούς ΗΓΕΤΕΣ, πολιτικούς ΝΑΝΟΥΣ, εξαρτώμενους από τα παγκόσμια κερδοσκοπικά FUND, από ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ υπουργούς που τρέχουν να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ και των δανειστών, και από ΑΒΟΥΛΟΥΣ βουλευτές, οι οποίοι αποδέχθηκαν τον τίτλο του ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ…


Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου και οι “κηπουροί” του, με μια φράση, δύο λέξεις (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και με την πλασματική αύξηση του ελλείμματος μας έσπρωξε στα “νύχια” του Δ.Ν.Τ. υπογράφοντας την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές.


Ο κ. Παπαδήμος, ο “δεινός” πρωθυπουργός, τραπεζίτης, – τεχνοκράτης επελέγει από το σύστημα, να διαχειριστεί το περίφημο PSI το οποίο με την ολοκλήρωση της εφαρμογής του, διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία, την παιδεία, και τους μικροομολογιούχους, ενισχύοντας αυτούς που επαγγελματικά κερδοσκοπούν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, αφού διπλασίασαν και πολλαπλασίασαν τα κεφάλαιά τους “επενδύοντας” σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τα οποία αγόρασαν από την δευτερογενή ή τριτογενή αγορά ενισχύοντας τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας.


Οι παρεμβάσεις πέρα από τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που δεν επηρεάζει τα δημοσιονομικά ελλείμματα, άρχισαν με τον τραπεζίτη και δυστυχώς ολοκληρώνονται σήμερα από υπουργούς που υποστηρίζουν ότι οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας ήταν τύπου ΣΟΒΙΕΤ και άρα η μετατροπή του εργατικού δικαίου σε εργοδοτικό δίκαιο, κατά παράβαση Διεθνών Ευρωπαϊκών συνθηκών, είναι η μόνη λύση για την ανάκαμψη της οικονομίας, ξεχνώντας αυτά που λίγους μήνες πριν οι ίδιοι άνθρωποι διακήρυτταν…


Η αλήθεια είναι ότι τα μνημόνια αποτελούν λογιστικές πρακτικές, επιβαλλόμενης εφαρμογής της οικονομικής θεωρίας της σχολής του Σικάγο και του Μιλτον Φρίντμαν, οι οποίες όπου κι αν εφαρμόσθηκαν κατέστρεψαν οικονομίες και κοινωνίες και επέφεραν πολιτική αστάθεια.


Δεν είναι δε τυχαίο ότι ο ακραίος αυτός νεοφιλελευθερισμός της Σχολής του Σικάγο “τρόμαξε” ακόμη και τη σιδηρά κυρία της Μεγ. Βρετανίας τη Θάτσερ…


Όπως άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η εν λόγω οικονομική θεωρία αποτέλεσε το “πείραμα” σε πολλές χώρες λόγω… υπερβολικής δημοκρατίας.


Το “δόγμα του ΣΟΚ” αποδίδεται ως έμπνευση και θεωρία της σχολής του Σικάγο και του Νομπελίστα οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν.


Ο όρος “ασθένεια” που χρησιμοποιείται για τις οικονομίες, είναι όρος που δεν γίνεται αποδεκτός από οικονομολόγους παγκοσμίου κύρους…


Χρησιμοποιείται όμως για να δικαιολογηθεί η λήψη απάνθρωπων μέτρων, όπως αυτά που λαμβάνονται στη χώρα μας.


Τα “Μνημόνια” δεν παράγουν πολιτική και ευημερία, είναι μια διαρκής εξοντωτική τιμωρία που οδηγεί στην εξαθλίωση. Δεν είναι “ιδιοκτησία” μας και δεν αποτελούν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Όσοι τα θεωρούν ιδιοκτησία τους να τα εφαρμόσουν στα σπίτια τους.


Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την οικονομία, βάζουν λουκέτο στις μικρομεσαίες αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, αυξάνοντας δραματικά την ανεργία, η οποία κατέγραψε παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ (26% στατιστική – 32% πραγματική) και επιτείνουν την ύφεση η οποία σε καιρό ειρήνης σπάει τα ρεκόρ πολέμων…


Παρ’ όλα τα αρνητικά αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας, δυστυχώς για πολλοστή φορά, ξεχνώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, περί επαναδιαπραγμάτευσης των επαχθών όρων των Μνημονίων, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ενίσχυσαν επικίνδυνα την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, αφήνοντας πεδίο δόξης σε ακραία στοιχεία, ακραίες θέσεις και πρακτικές.


Η φράση “ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ” που εκστόμισε ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της τρικομματικής συγκυβέρνησης και η επιλογή του για πλήρη εφαρμογή των Μνημονιακών δεσμεύσεων, κατά παρέκκλιση των όσων έλεγε και της εντολής του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάκτηση δήθεν της αξιοπιστίας στο εξωτερικό με τη λήψη των πλέον βάρβαρων, αντικοινωνικών και εξαθλιωτικών μέτρων, δείχνει ότι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας και του λαού, είναι έγκλημα προμελετημένο, απαιτούσε ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ πολιτικούς και όχι ΗΓΕΤΕΣ που θα ΕΛΕΓΑΝ όχι και που θα πατούσαν ΠΟΔΙ…


Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση, προσπαθεί να διαχειριστεί τον χωρίς προηγούμενο “μικρομεγαλισμό “ της (από 3,5% στο 27,5%) και να ικανοποιήσει τις διαφορετικές απόψεις των συνιστωσών ακροβατώντας με “πιρουέτες” σ΄ ένα τεντωμένο σκοινί, αλλάζοντας από το πρωί έως το βράδυ τις θέσεις της όπως αλλάζει κάποιος πουκάμισα. Είναι άλλο να επενδύεις στη λύση του προβλήματος κι άλλο να επενδύεις στο πρόβλημα απλά και μόνο για να αποκομίσεις κομματικά οφέλη όπως πράττουν σήμερα τα κόμματα της αριστεράς.


Σ’ όλο αυτό το σκηνικό της πολιτικής απαξίας, τις ελλείψεις καθαρού και βιώσιμου εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και της ταχύτητας αποσάθρωσης της κοινωνίας, οι Έλληνες πολίτες αναζητούν “σωσίβιο” σωτηρίας!!!


Οι Έλληνες πολίτες απαιτούμε από τους 300 της Βουλής να πεθαίνουν για τους Έλληνες και την Ελλάδα και ΟΧΙ να πεθαίνουν τους Έλληνες καταστρέφοντας την Ελλάδα. Είναι άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει.


Το “ευρώ” δημιουργήθηκε για να ενώσει τους λαούς της Ευρώπης, όχι για να μας διαχωρίσει σε “πληβείους και πατρικίους”. Το κοινό νόμισμα είναι εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής προόδου δεν είναι “όχημα” εκμετάλλευσης κρατών και “πρόσχημα” για να εγκαταστήσουμε τριτοκοσμικές “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες” στην καρδιά της Ε.Ε..


Τα νομίσματα υπάρχουν για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Όταν αυτά γίνονται δυνάστες των λαών και τους εξαθλιώνουν, τότε δεν αλλάζεις λαό, αλλάζεις νόμισμα.


Οφείλουμε λοιπόν να αντιληφθούμε ότι έχουμε το κλειδί στα χέρια μας…


Έχουμε τη λύση στα χέρια μας.


Εμείς πρέπει να δώσουμε τη λύση…Μπορούμε…Αρκεί να μη συμπεριφερόμαστε ως πρόβατα που μας οδηγούν οι τσοπάνηδες στο στόμα του λύκου…

Αρκεί να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνάμεις των γνήσιων Ελλήνων πατριωτών και των ανιδιοτελών πολιτικών που υπάρχουν και στο σημερινό κοινοβούλιο μιας και δεν κατάφερε το…σύστημα να τους απορροφήσει όλους και έχει αποβάλλει αρκετούς…


Η τρομοκρατία της δημοκρατίας δεν θα περάσει…

Η επιδιωκόμενη αποσταθεροποίηση πρέπει να σταματήσει…

Ήρθε η ώρα να ανακαταλάβουμε την Ελλάδα!!!

Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την Εθνική μας υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια μας.

Ήρθε η ώρα των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News