Dei Energy News

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ
 Επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε θεατές για μια ακόμη φορά ενός εργατικού ατυχήματος, όπως αυτό που έγινε πριν από δύο χρόνια στην Κρήτη, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο που εκτελούσε εργασίες πλύσης μονωτήρων σε πυλώνες υψηλής τάσης, ζητήσαμε από τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΑΔΜΗΕ  -  ΔΕΔΔΗΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο ατύχημα είχαν τραυματιστεί σοβαρά τόσο ο χειριστής του μισθωμένου ελικοπτέρου, όσο και ο συνάδελφος τεχνικός της ΔΕΗ.
Για το λόγο αυτό η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν μπορεί να επιτρέψει στα μέλη της να εργαστούν, σε μια τόσο απαιτητική και επικίνδυνη εργασία, με μέσα (ελικόπτερα), που δεν πληρούν τις απαραίτητες πιστοποιημένες προδιαγραφές. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΤΕ-ΔΕΗ
.Προς: Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ κ. ΚΟΛΛΙΑ Γιώργο.
Κύριε Δ/ντα .Σύμβουλε,
Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε σε ένα θέμα που για την ΈΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί τη μέγιστη προσοχή από εσάς.
Πρόκειται για τις εργασίες πλύσης μονωτήρων στους πυλώνες υψηλής τάσης για τους οποίους η εταιρία μισθώνει ελικόπτερο σε τακτά χρονικά διαστήματα .
Οι εργασίες αυτές πέραν του οικονομικού κόστους για την εταιρία συναρτώνται άμεσα και με την ασφάλεια των συναδέλφων Τεχνικών που παίρνουν μέρος σε αυτές, καθώς και των εγκαταστάσεων.
Ειδικότερα, γνωρίζετε ότι τις εργασίες αυτές μπορούν να εκτελέσουν μόνον κατάλληλα (και για το λόγο αυτό πιστοποιημένα ελικόπτερα) καθώς η χρήση των μηχανημάτων πλύσης επηρεάζει άμεσα την ικανότητα πτήσης και ελιγμών του συγκεκριμένου μέσου.
Επειδή πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των συναδέλφων εργαζόμενων σε αυτές τις εργασίες είναι ζήτημα πρώτης και ύψιστης προτεραιότητας και για σας, ελπίζουμε ότι θα ενεργήσετε με αυτό ως γνώμονα σε συνδυασμό και με το σεβασμό στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ώστε τα ελικόπτερα και το πλήρωμα τους να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ
                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                         ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ                                          ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News