Dei Energy News

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ





Από τον Τάκη Χατζή 
http://newpost.gr/
 Ο εξωραϊσμένος φασισμός των of the record καταγγελιών, οι υποκριτικές επανορθώσεις σε περίπτωση αποκάλυψης για να σκεπάσουν τον θόρυβο, ο τρόμος της πρόκλησης του δήθεν πολιτικού κόστους, οι εκρήξεις αυτές ενός κοινωνικοπολιτικού πρωτογονισμού, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα σε αδιέξοδο. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν, γιατί υπάρχουν πολίτες, που φτάνουν να πτύουν επί των προσώπων των πολιτικών!
Αυτά τα συμπτώματα της σήψης  θα περισταλούν από μόνα τους ή θα παταχθούν οριστικά, μόνον όταν κανένας δεν θα μπορεί να κρύψει πλέον την αλήθεια.

Η νέα πρόκληση είναι μεγάλη. Ο
νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ δίχως μισόλογα και υπεκφυγές αξιολόγησε, ζύγισε το κόστος και προέβη αυτόκλητα, χωρίς ποτέ να του το ζητήσουμε, αλλά επικοινωνώντας αυτός μαζί μας, σε δραματικές καταγγελίες. Ξεκαθάρισε -όπως ήδη έχουμε εκτενώς παρουσιάσει- ότι  συνδικαλιστής και μέλος του σημερινού  ΔΣ της ΔΕΗ  «είναι λαμόγιο».

Μάλιστα, εξήγησε τους ακριβείς λόγους για τον χαρακτηρισμό, τον οποίο του έχει προσδώσει.

Στην συνέχεια, όμως, και μετά από συνάντηση μέσα στο γραφείο του κ. Αρθούρου Ζερβού, προέδρου της ΔΕΗ, οι δύο τα «βρήκαν», αφού όπως ισχυρίστηκε ο κ. Οικονόμου το «λαμόγιο» «το είπε με την καλή έννοια…».

Ωστόσο  ο νομικός σύμβουλος δεν διέψευσε τίποτα απολύτως από όσα παρουσιάσαμε και είχε συμπεριλάβει στο αφήγημα που μας ανέπτυξε, όταν μας τηλεφώνησε ζητώντας επιμόνως να μας εξηγήσει τι, κατά τη γνώμη του, συμβαίνει στην
ΔΕΗ.

Παράλληλα  ο κ. Οικονόμου -στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας- αποκάλεσε «παράφρονα και λαμόγιο» ΣΗΜΕΡΙΝΟ πρόεδρο Ανεξάρτητης  Αρχής Ρυθμιστικής Αρχής  ο οποίος, μετά από επίσκεψη στο γραφείο του
κ. Μάκη Παπαγεωργίου - υφυπουργού αρμόδιου για τα θέματα ενέργειας- δέχθηκε την συγγνώμη του κ. Οικονόμου. 

Μια συγγνώμη, στην οποία δεν υπήρχε καμία διάψευση των λεγομένων του νομικού συμβούλου, αλλά απλά επρόκειτο για μια «comme il faut» νέα διατύπωση περί… ανέμων και υδάτων!


Όμως ουδείς έχει μιλήσει μέχρι σήμερα ξεκάθαρα για την ουσία των καταγγελιών του κ. Οικονόμου. Τα ερωτήματα που τίθενται, πρέπει πλέον να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.


Ποιοι εν τέλει είναι τα λαμόγια; Τι εννοούσε με τις φράσεις αυτές ο κ. Οικονόμου; Μπορεί ένας «ψυχοπαθής» και εν προκειμένω και «λαμόγιο»  να είναι στην κορυφή Ανεξάρτητης Αρχής ; Γιατί δεν παίρνει θέση ο κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος (εάν θεωρεί ακόμα το εαυτό του αρμόδιο Υπουργό)  ζητώντας τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Οικονόμου και με βάσεις αυτά τα στοιχεία προέβη στις καταγγελίες; Τι έκανε μέχρι σήμερα το Δ.Σ της
ΔΕΗ  πέρα από τα… συμπεθεριά συμφιλίωσης με μοναδικό σκοπό  να πορευτεί το θέμα σε… χαμηλή πτήση;  Κάποιοι, λοιπόν, τα πιάνουν και κάποιοι άλλοι κάνουν το κορόιδο;

Εάν έχει δίκιο ο κ. Οικονόμου, γιατί τον βάζουν να ζητήσει συγγνώμες και δεν του ζητάνε -όπως άλλωστε επιτάσσει η λογική και οι νόμοι- τα στοιχεία που έχει στα χέρια του; Από πού αντλούν το δικαίωμα να χειρίζονται αυθαιρέτως  μια υπόθεση που αφορά σοβαρές καταγγελίες κατά ανθρώπων που χειρίζονται δημόσιο χρήμα και δημόσια εξουσία σαν υπόθεση μεταξύ φίλων;


Έρχεται όμως μια νέα δραματική, για το πολιτικό σύστημα, αποκάλυψη. Ο
κ. Οικονόμου χωρίς κανέναν ενδοιασμό αποκαλεί «λαμόγιο» και τον πρώην υπουργό, Χρήστο Φώλια, παραθέτοντας τα δικά του στοιχεία, τα οποία ως φαίνεται θεωρεί απολύτως επαρκή, προκειμένου να καταγγείλει ευθέως  ότι ο κ. Φώλιας χρηματίστηκε από συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να καταθέσει ενόρκως στο δικαστήριο υπέρ της.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου σχετικά με την περίπτωση του
κ. Φώλια έχει ως εξής:

«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Κατάφερα να ανατρέψω, και μάλιστα τρείς φορές, το στήσιμο που είχε γίνει. Μάλιστα και με τον Φώλια μέσα. Πήγαν στο ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει για μια τιμολόγηση. Το τιμολόγια είχαν μια συγκεκριμένη τιμή  η κιλοβατώρα και για μια συγκεκριμένη εταιρεία ήθελαν να το κάνουν μείωση αυτής της τιμής. Τότε λοιπόν και κατόπιν εντολής του Φώλια, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου, Ασημακόπουλος, προέβη σε εισήγηση υπέρ της εν λόγω εταιρείας. Όμως έχασαν την υπόθεση με 5-2 ψήφους! Ο Φώλιας για μένα είναι λαμόγιο. Έχετε δει πουθενά Υπουργό να δίνει ένορκη κατάθεση υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας και εναντίον της ΔΕΗ;».

Στο σημείο αυτό ευλόγως απορήσαμε και ρωτήσαμε τον κ. Οικονόμου: «Μα είναι δυνατόν να προβάλλετε ένα τέτοιο ισχυρισμό; Ο κ. Φώλιας ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας πριν από την πολιτική. Του έλειπαν τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν να χρηματίστηκε όπως ισχυρίζεστε;».


Και η απάντηση του κ. Οικονόμου ήλθε σαν κεραυνός:
«Ναι. Εγώ νομιμοποιούμαι να το πιστεύω. Τα λεφτά για κανέναν δεν είναι ποτέ αρκετά!».

Τάκης Χατζής
http://newpost.gr/post/155951/o-xristos-folias-einai-lamogio-nomimopoioymai-na-pisteyo-oti-ta-exei-piasei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News