Dei Energy News

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μειώνονται ως 83% τα εφάπαξ σε 22 Ταμεία

Τσεκούρι στα εφάπαξ που δίνουν 22 Ταμεία Πρόνοιας ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς η μείωση θα φτάσει ως και το 83% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ θα επιβάλλει και αναδρομική εισφορά 1-3% σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ μετά το 1995.

Με νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας, στα 22 Ταμεία Πρόνοιας για τα οποία οι αναλογιστικές μελέτες έδειξαν ότι χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων θα μειωθεί το εφάπαξ από 1,94 (για τους Αστυνομικούς) έως και 83% (για τους εργολήπτες δημοσίων έργων). Ειδικότερα,  οι μειώσεις των εφάπαξ ανά Ταμείο φαίνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα»:


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν ακόμα και για όσους βγήκαν στη σύνταξη το 2010 αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα εφάπαξ.

Eιδική εισφορά για όσους πήραν ήδη εφάπαξ
Παράλληλα, με την ίδια ρύθμιση η κυβέρνηση θα επιβάλλει αναδρομική ειδική εισφορά 1-3% στους συνταξιούχους πήραν εφάπαξ από 1 Ιανουαρίου 1995 έως και 31 Οκτωβρίου 2010 από τα συγκεκριμένα ταμεία καθώς θεωρείται ότι τα εφάπαξ αυτά δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές που είχαν καταβάλλει.  Μάλιστα η εισφορά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα είναι ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες περικοπές στις συντάξεις και θα πηγαίνει απευθείας στους λογαριασμούς των 22 Ταμείων. Ειδικότερα, η ειδική μηνιαία εισφορά θα είναι:

  • 1% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν ως 15%
  • 1,5 για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 15,01% έως 25%
  • 2% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 25,01% έως 35%
  • 2,5% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 35,01% έως 50%
  • 3% για για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν πάνω από 50%

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΑΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΕΕ??ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΜΠΑΝΙΖΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΕ??ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΑΜΗΣΗ ΔΥΧΩΣ ΣΑΛΙΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΕ??ΑΦΟΥ ΑΦΟΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΟΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΟΒΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΗ ΘΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ .ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΕΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News