Dei Energy News

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δυναμικό παρών από 100.000 κόσμο


 
 Aστυνονομικοί επιτίθενται σε πολίτες που διαμαρτύρονται για τις προσαγωγές
- Καταγέλλουν πως έσπρωξαν γυναίκες και επιτέθηκαν με σπρέι
- Ηρεμία τώρα στο Σύνταγμα – Έχουν γίνει 104 προσαγωγές
- Νωρίτερα, διαδηλωτές από την ΟΛΜΕ και τη ΓΕΝΟΠ τους απώθησαν στη Σταδίου
- Έσβησε η φωτιά στον Εθνικό Κήπο
Για άλλη μια φορά, ένα τσούρμο ανθρώπων κατάφερε να επιβάλει το νόμο του στους χιλιάδες. Γιατί, αυτό το έργο ξαναείδαμε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας κατά των σκληρών και άδικων μέτρων που μας περιμένουν (ξανά).
Η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι στην πορεία έδωσε δυναμικό παρών 100.000 κόσμος. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, η ουσία δεν είναι στον αριθμό. Η ουσία είναι ότι χιλιάδες κόσμου, χιλιάδες πολίτες ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Και το κατάφεραν μέχρι που τα παιδιά με τις κουκούλες στα χέρια, αποφάσισαν να τις φορέσουν. Από εκεί και μετά, το Σύνταγμα παραδόθηκε στις ορέξεις αυτών που θέλουν να ονομάζονται αναρχικοί.
Μολότοφ, μπουκάλια, πέτρα, δακρυγόνα. Έκαψαν ακόμη και το κιόσκι του Χαμόγελου του Παιδιού.
Κάποιος έβαλε φωτιά στον Εθνικό Κήπο…
Μια διαφορά σε σχέση με άλλες φορές: αυτή τη φορά ήταν ξεκάθαρα ένας “πόλεμος” κουκουλοφόρων-αστυνομίας. Δεν πείραξαν επιχειρήσεις, μαγαζιά ή τράπεζες.
Αίσθηση όμως προκαλεί ένα περιστατικό που καταγγέλλουν διαδηλωτές. Λένε πως άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους επιτέθηκαν όταν εκείνοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν γιατί, όπως υποστήριξαν, προσήχθησαν όχι κουκουλοφόροι αλλά νεαροί που μετείχαν απλά στην πορεία.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, οι αστυνομικοί τους έσπρωξαν και δε δίστασαν να τους ψεκάσουν με σπρέι.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
- ΩΡΑ 15:41 Ανοιχτές αυτή την ώρα η Σταδίου (προς Φιλελλήνων) και η Πανεπιστημίου (από Αμερικής προς Πατησίων). Κλειστή παραμένει η Αμαλίας
- ΩΡΑ 15:30 Ομαλοποιείται σιγά σιγά η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
- ΩΡΑ 15:10 Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους χτύπησαν όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις προσαγωγές. Καταγγελίες πως χτυπήθηκαν γυναίκες και παιδιά και πως αστυνομικός επιτέθηκε σε διαδηλωτή με σπρέι.


- ΩΡΑ 15:03 Ο κόσμος έχει αποχωρήσει πια από το Σύνταγμα. Η Αστυνομία απομάκρυνε μαζί με τους αναρχικούς και τους ειρηνικούς διαδηλωτές
- ΩΡΑ 15:02 “Καθαρές” από επεισόδια αυτή τη στιγμή Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πειραιώς και Πατησίων
- ΩΡΑ 14:53 Προσαγωγές στην Πανεπιστημίου, χαμηλά προς την Ομόνοια.
 - ΩΡΑ 14:51 Ο κόσμος επιστρέφει στα Σύνταγμα. Ανέβηκαν ξανά στην Αμαλίας το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρωτοβάθμια Σωματεία.
 
- ΩΡΑ 14:43 Τα ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους αναρχικούς στα Προπύλαια και φαίνεται πως εν πολλοίς τα έχουν καταφέρει.
 
- ΩΡΑ 14:42 Χωρισμένο στα δυο το πλήθος, οι μισοί διαδηλωτές στην Αμαλίας προς τον Εθνικό Κήπο και οι άλλοι μισοί προς τα Προπύλαια και τη Σταδίου. “Κλαίνε” από τα δακρυγόνα όσοι βρίσκονται στη μέση των επεισοδίων.
  ΩΡΑ 14:35 Καίγονται δέντρα στον Εθνικό Κήπο.
  
ΩΡΑ 14:30 Οδομαχίες και στην Πανεπιστημίου και τη Φιλελλήνων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν το πλήθος απο το Σύνταγμα.
 - ΩΡΑ 14:30 Πεδίο μάχης το Σύνταγμα.
  ΩΡΑ 14:10 Μπουκάλια στους αστυνομικούς πετούν οι αναρχικοί
- ΩΡΑ 14:05 Λαοθάλασσα από κόσμο στο Σύνταγμα. Πολίτες φτάνουν διαρκώς από τη Σταδίου. Θέλουν να κρατήσουν την πορεία ειρηνική.
 - ΩΡΑ 13:55 Περίπου 70 άτομα με κουκούλες βρίσκονται στο μέσο της πλατείας Συντάγματος
- ΩΡΑ 13:25 Επί της Σταδίου, στο ύψος του Attica, άτομα με κουκούλες προσπάθησαν να μπουν στην πορεία και να δημιουργήσουν ένταση. Τους απώθησαν οι διαδηλωτές από τα μπλόκα της ΟΛΜΕ και της ΓΕΝΟΠ. «Μην κάνετε τίποτα» του φώναζαν, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ πήραν την εντολή να είναι διακριτικοί

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News