Dei Energy News

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Σε συνέχεια της πρότασης που από κοινού κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη 20/9/2012, στην Σύσκεψη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ΕΤΕ/ΔΕΗ - ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ - Σ.Ο.Σ, συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας και αποφάσισε, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, την ΚΟΡΥΦΩΣΗ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, με παράλληλο κάλεσμα σε όλες της δυνάμεις του Εργατικού Κινήματος για  την δημιουργία Ενιαίου Κοινωνικού μετώπου, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής λαίλαπας που σαρώνει τις ζωές μας.
Με 21 ψήφους υπέρ, 6 λευκά, αποφάσισε την προκήρυξη 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (οχι την τελευταία στιγμή), αλλά αρκετές μέρες πριν την ψήφιση των ανάλγητων, μνημονιακών μέτρων.
Συγκεκριμένα : Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, που προβλέπουν ότι η ψήφιση του ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΤΥΦΩΝΑ, θα γίνει στις 8/10/2012, οι επαναλαμβανόμενες Απεργιακές Κινητοποιήσεις θα έχουν ημέρα έναρξης την 1/10/2012.
Για την περίπτωση που η κυβέρνηση μετατοπίσει χρονικά της ψήφιση του πακέτου μέτρων, αντίστοιχα θα μετατεθεί χρονικά και η ημέρα έναρξης των Απεργιακών Κινητοποιήσεων.
Αποφασίστηκε επίσης, να σταλεί εκ νέου επιστολή προς την ΓΣΕΕ, που να ζητά την σύγκλιση των Οργάνων της, για συντονισμό και συμπόρευση όλων των δυνάμεων του Συνδικαλιστικού Κινήματος, στη βάση ενός ολοκληρωμένου ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Για παν ενδεχόμενο και εφόσον η Συνομοσπονδία δεν ανταποκριθεί στο προσκλητήριο μάχης, η απόφαση προβλέπει, κάλεσμα για τον συντονισμό των Ομοσπονδιών, με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με γνώμονα πάντα την μέγιστη δυνατή συστράτευση των  δυνάμεων, την δημιουργία καθολικού μετώπου και την συνδιαμόρφωση του Αγωνιστικού πλαισίου. 
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες: Δεν διεκδικούμε δάφνες αγωνιστικότητας. Δεν είμαστε θερμοκέφαλοι ή αιθεροβάμονες.
ü  Ξέρουμε ότι το σύστημα που αντιπαλεύουμε είναι πανίσχυρο,
ü  ξέρουμε ότι στην εποχή μας το μεροκάματο είναι ακριβό,
ü  ξέρουμε ότι οι υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου είναι πολλαπλάσιες από το εισόδημα.

Ωστόσο ξέρουμε και κάτι άλλο.  Ότι η ανελέητη αντικοινωνική επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει. Η κυβέρνηση και οι διεθνείς εντολείς της εκτελούν «συμβόλαιο θανάτου». Στόχος τους ο αφανισμός της εργατικής τάξης, η υποταγή της χώρας και του λαού της.
Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν περνά μέσα από την αντεπίθεση και τον αγώνα της κοινωνίας.. Μέσα από ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο πάλης, που θα βάλει τέρμα στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων.
Έχουμε πάρει τις αποφάσεις :
·         Αντιστεκόμαστε, γιατί το οφείλουμε στην επαγγελματική και προσωπική μας αξιοπρέπεια. Γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές. Γιατί μάθαμε να μη λυγίζουμε στις δυσκολίες.
·         Αντιστεκόμαστε,  γιατί ο δημόσιος πλούτος δεν  μπορεί να χαριστεί στους κερδοσκόπους, δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται στα τρωκτικά της αγοράς.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ.
 ΤΙΠΟΤΕ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Και ενώνουμε τη φωνή μας,  με τις φωνές όλων των εργαζομένων που - με πρόσχημα την κρίση - αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή προσπάθεια καταπάτησης, ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News