Dei Energy News

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Περισσεύουν οι αγωνιστικοί λεονταρισμοί

Απέρριψαν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» να γίνουν συνελεύσεις ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για την πορεία των αγώνων τους
Να κηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στο νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων αποφάσισε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) - στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ομως ακόμα και από τη σχετική ανακοίνωση της πλειοψηφίας γίνεται καθαρό ότι οι δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούν την απεργία όχι για να σταματήσουν τα μέτρα, αλλά για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους μέσα από αγωνιστικούς λεονταρισμούς. Οπως επισήμαναν στο ΔΣ, δεν πρέπει να δείξουν ότι «πέσαμε αμαχητί»!
Δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να κάνουν πρωταγωνιστές του αγώνα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι το εξής: Στην απόφασή τους προβλέπουν ότι αν η κυβέρνηση πάει να περάσει άμεσα τα μέτρα, οι απεργίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη. Αν όμως τα περάσει αργότερα θα αξιοποιήσουν το χρόνο όχι για να γίνει η απεργία υπόθεση των εργαζομένων, αλλά για να συνδιαλλαγούν σε επίπεδο κορυφής με τη ΓΣΕΕ.
Αυτές είναι οι πλειοψηφίες που τάχα θέλουν να σταματήσουν τα μέτρα και μιλούν δήθεν για συντονισμό όταν επί χρόνια καλλιεργούν το συντεχνιασμό. Προβάλλουν ως μοναδικό αίτημα να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της. Η υποκρισία τους αποκαλύπτεται από το γεγονός της έμπρακτης στήριξής τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
Το ρόλο τους, άλλωστε, αποκάλυψαν οι προτάσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στο ΔΣ. Με δεδομένα τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, πρότειναν να γίνουν γενικές συνελεύσεις όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν και θα κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και κλιμάκωση των απεργιών. Χρόνος πραγματοποίησης των συνελεύσεων να είναι η Δευτέρα και η Τρίτη. Ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη. Επίσης, μπορούν να προχωρήσουν τις μέρες αυτές σε καταλήψεις ορυχείων και εργοστασίων.
Ακόμα, η «Αγωνιστική Συνεργασία» επισήμανε ότι δεν αρκεί να προβάλλεται το αίτημα να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν και να έρθουν σε ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της, τις κυβερνήσεις και τα όργανα του κεφαλαίου. Να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Η πρόταση αυτή δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

 http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7062182&publDate=29/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News