Dei Energy News

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ: "Μας τελειώνουν ως εργαζόμενους και ως κοινωνία"


Τελείωσε όμως και το παραμύθι της πώλησης λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ      με πρόσχημα τον ανταγωνισμό.

Τα νέα βάρβαρα, δυσβάστακτα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιχειρεί να ψηφίσει η τρικομματική τροικανή κυβέρνηση και υφεσιακά  είναι και την κοινωνία την τελειώνουν.

Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου  πρέπει να είναι καθολική και δυναμική παρά τις δυσκολίες που ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Τα μέτρα μόνο εμάς τους εργαζόμενους  αφορούν και πραγματικά μας κλέβουν την ζωή μας, κλέβουν την προοπτική, κλέβουν το μέλλον, κλέβουν την χώρα. 

Όλοι στην προσυγκέντρωση στις 10 π.μ στην ΓΕΝΟΠ.
Επιτέλους δεν πάει άλλο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε το αυτονόητο. Δηλαδή ότι ανταγωνισμός  σημαίνει δυνατότητα. Και για το συγκεκριμένο θέμα την δυνατότητα  της εκμετάλλευσης του εγχώριου λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την έχουν οι << επενδυτές>>. Και άλλα κοιτάσματα και η πρόθεση των κυβερνήσεων για παραχώρηση τους υπάρχει.
Δικαίωση της Επιχείρησης και του συνδικαλιστικού κινήματος μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας με τις περίεργες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλα αυτά τα χρόνια υπερασπιζόμασταν την θέση, ότι ανταγωνισμός δεν σημαίνει αναγκαστικός περιορισμός με διοικητικά μέτρα του ποσοστού μεριδίου της αγοράς από μία επιχείρηση, για να μπορέσουν να <<χωρέσουν>> σε αυτήν και άλλες.
Την δεσπόζουσα θέση στην αγορά, η Επιχείρηση την έχει κερδίσει διότι είναι ισχυρή, έχει την τεχνογνωσία και διαθέτει προσωπικό που και την γνώση του αντικειμένου έχει και έχει συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα του παραγόμενου προϊόντος, όχι μόνο με οικονομικούς όρους κέρδους, για την κοινωνία.
Δεν μπορούν λοιπόν την αδυναμία τους για επενδύσεις οι αεριτζήδες να την μετατρέπουν σε αναγκαστική πώληση μονάδων από την ΔΕΗ, ώστε με τα έτοιμα και σε πολλή χαμηλή τιμή να γίνουν συμπαίχτες στον χώρο του λιγνίτη.
Συνάδελφοι /σες
Μία μάχη κερδήθηκε, ο πόλεμος δεν τελείωσε.
Θα προσπαθήσουν ξανά και ξανά με άλλες << εποικοδομητικές προτάσεις>>
Εμείς πρέπει να παρακολουθούμε διαρκώς, να αντιδρούμε άμεσα και αποτελεσματικά για να διαφυλάξουμε την Επιχείρηση και την δουλεία μας.
           
                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                          Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News