Dei Energy News

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Χαράτσι της ΔΕΗ τέλος! Ενιαίος φόρος στα ακίνητα από το 2013

Μεγαλύτερα γράμματα
Χαράτσι της ΔΕΗ τέλος! Ενιαίος φόρος στα ακίνητα από το 2013
Το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας θα ενοποιηθούν σε ένα φόρο από το 2013. Η κυβέρνηση εξετάζει την ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα , με το σχετικό νομοσχέδιο να περιμένει την έγκριση από την τρόικα, ώστε να κατατεθεί αμεσα.
Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, ο  ενιαίος φόρος  θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας.
Οι αντικειμενικές αξίες δεν προβλέπεται να αυξηθούν, θα επεκταθούν όμως και σε εκτός σχεδίου περιοχές και θα καλύπτουν για πρώτη φορά ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, ιδιωτικά γήπεδα και αγροτεμάχια που δεν καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες.
Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ (100 ευρώ φόρος) και ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ (φόρος 10.000 ευρώ).
Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση η φορολογία των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6% σε 3%, ενώ τα κτίσματα που ιδιοχρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από επιχειρήσεις εξετάζεται να φορολογούνται με συντελεστή 3% αντί για 1%.


 http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News