Dei Energy News

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Να εγκαταλείψουν τα σχέδια για ξεπούλημα της ΔΕΗ

http://www.naftemporiki.gr/
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώνει τις αποφάσεις για άμεση πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενισχύει τον αγώνα του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, για να αποτραπεί μια από τις προωθούμενες μορφές ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εμμονή της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με μοχλό την υφεσιακή πολιτική σκόνταψε στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώνει τις αποφάσεις για άμεση, αναγκαστική πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ», σημειώνει.
Το κόμμα δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο σε όποιες ιδιωτικοποιήσεις ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη, καθώς και των θερμοηλεκτρικών μονάδων, και καλεί την «τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού» να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα και έξω από την Βουλή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ΔΕΗ σύγχρονη, υγιή και ανταγωνιστική, ώστε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας και να προσφέρει προσιτή και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια στους πολίτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News