Dei Energy News

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων

-Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον
συναδέλφων-υπαλλήλων της ΔΕΗ στην Πάτρα
-Καλεί κυβέρνηση/ΔΕΗ να καθιερώσει ένα νέο σύστημα διακανονισμού οφειλών
Καταδικάζουμε την βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα από καταναλωτή που είχε μεταβεί εκεί προκειμένου να κάνει διακανονισμό της οφειλής του. Ευτυχώς, με την επέμβαση πολλών συναδέλφων τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα.
Το νέο επεισόδιο δεν είναι και το μοναδικό. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, στην εποχή του «Μνημονίου» , σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες συνάνθρωποι μας-καταναλωτές με μειωμένους μισθούς και πενιχρές συντάξεις, δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού.
Όμως, οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων είναι απαράδεκτες γιατί οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ούτε το χαράτσι αποφάσισαν, ούτε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Άλλωστε οι συνάδελφοι μας βρίσκονται στα καταστήματα της ΔΕΗ όχι για να αντιδικήσουν με τους καταναλωτές αλλά για να τους εξυπηρετήσουν.
Ταυτόχρονα, καλούμε τη Διοίκηση αλλά και την Κυβέρνηση να δουν με θετικό τρόπο την αλλαγή του τρόπου που γίνεται ο διακανονισμός της οφειλής με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και τη διασφάλιση των εσόδων της επιχείρησης, η οποία ήδη έχει «γονατίσει» από το βάρος των εκατομμυρίων ευρώ που της οφείλουν.*
*Τα συνολικά χρέη προς τη ΔΕΗ φτάνουν το 1,3 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο μια επιχείρηση χρωστά 130 εκατ. ευρω (Αλουμίνιον της Ελλάδος) και άλλα τόσα περίπου το Ελληνικό Δημόσιο, η μη καταβολή των οποίων ενεργεί σαν άλλοθι για απαράδεκτες ενέργειες των οφειλετών καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News