Dei Energy News

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.

Στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.
1) Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα βάρβαρα – αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της την επόμενη εβδομάδα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ΕΓΚΑΙΡΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Επίσης, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε Ομοσπονδίας πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο, καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες να συντονίσουμε τα βήματά μας.
2) Σε περίπτωση που ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης πάει προς τα πίσω.
Η απόφαση για τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
Σε αυτή την περίπτωση (που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας)
Α) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι τη Τρίτη να συνεδριάσει να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ΕΓΚΑΙΡΑ με το στόχο την ανατροπή των μέτρων.
Αν και πάλι δεν το πράξει ή εάν η απόφαση της δεν αντιστοιχίζεται στο μέγεθος της επίθεσης τότε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη προκειμένου να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε θα καλέσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας όλα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών.
Β) Εάν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα μας η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από την σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.
Γ) Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξη τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2 – 3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων) ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι
ΌΧΙ η διαμαρτυρία
ΟΧΙ να παραπονεθούμε για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα.
ΟΧΙ να κλάψουμε για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας για τη νέα γενιά του τόπου μας αλλά για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΟΜΟΦΩΝΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του Δημόσιου χρέους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -ΚΗΕ

1 σχόλιο:

  1. ξαφνικα σκεφτεστε νωριτερα και προγραματιζετε 48ωρες την περιοδο 2009 - 2012 τι κανατε? ειχατε ελλειψη συντονισμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News