Dei Energy News

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΚΕ:ΚΑΝΕΙΣ συνδικαλιστής δεν έχει το δικαίωμα να υποστείλει τη σημαία του αγώνα ή να λιποτακτήσει κατά τη διάρκεια της μάχης!!!

Συνεδρίασε χθες η Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για να εκτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις του υπο διαμόρφωση, για μια ακόμη φορά, πακέτου περικοπών συντάξεων, μισθών και κοινωνικών επιδομάτων, να λάβει αποφάσεις ενδυνάμωσης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της συλλογικής της δράσης, υιοθετώντας σειρά δομικών αλλαγών στον Κανονισμό Λειτουργίας της και να οργανώσει τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Οι τριτοκοσμικές απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ, οι οποίες ισοπεδώνουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα σε συνδυασμό με τη συνεχή υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό σχέδιο «2020» και αφορούν ρυθμίσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος παρά μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Η προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων, να ικανοποιήσουν με νομοθετικές παρεμβάσεις τους πιο ακραίους εργοδοτικούς παραλογισμούς, με μέτρα τα οποία όχι μονό δεν παράγουν θετικά αποτελέσματα για τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους συνανθρώπους μας, αλλά επιτείνουν την ύφεση, τα λουκέτα και την ανεργία, δείχνει την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ διεξόδου της χώρας από την κρίση, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για απαιτήσεις τιμωρητικού και όχι ουσιαστικού χαρακτήρα.

Οι επιχειρούμενες παρεμβάσεις στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της κατ’ ουσίαν κατάργησης της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε με την αλλαγή του τρόπου θεσμοθέτησης του κατώτατου μισθού, τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, να ζούν αξιοπρεπώς με την εργασία τους, το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να αντιμετωπίζονται δίκαια κοινωνικά, το δικαίωμα των συνταξιούχων να απολαμβάνουν σύνταξη αξιοπρεπούς διαβίωσης, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία, της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας και παιδείας και η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά, καταπατούνται βάναυσα και βάρβαρα με το ΜΟΡΦΩΜΑ της πολιτικής που ονομάζεται ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑ ΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ στους πολίτες που προσπαθούν να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ σε συνθήκες πολέμου!!!

ΚΑΝΕΙΣ συνδικαλιστής δεν έχει το δικαίωμα να υποστείλει τη σημαία του αγώνα ή να λιποτακτήσει κατά τη διάρκεια της μάχης!!! Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να απαιτεί να…στρώσουμε ροδοπέταλα και κόκκινα χαλιά, στις ορέξεις των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ για να καλύψει την ανεπάρκεια των κυβερνώντων και την αναξιοπιστία τους!!!

Τα συνδικάτα οφείλουν να διαδραματίζουν ένα πολύ συγκεκριμένο, σημαντικό και απόλυτα διακριτό ρόλο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ή τους ιδεολογικά συγγενείς πολιτικούς σχηματισμούς.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στο πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής έκφρασης, και με στόχο να ενισχύσει και να ενδυναμώσει περαιτέρω την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της συλλογικής της δράσης αποφάσισε να εντάξει στον Κανονισμό Λειτουργίας τις δομικές αλλαγές των οποίων η θεσμοθέτηση του ασυμβίβαστου των μελών της, τα οποία μετά από ατομικό διορισμό σε κομματική ή κυβερνητική θέση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα Διοίκησης (Ε.Ε. – Προεδρείο κλπ.) της τριτοβάθμιας οργάνωσης, αλλά και της πυραμίδας των οργανώσεών της.

Άλλωστε διαχρονικά αποτελούσαμε τον ιμάντα μεταφοράς των προβλημάτων προς τα κόμματα και όχι το αντίθετο και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η ψήφιση των μέτρων των 11,8 δις € σε ένα μόνο άρθρο, δείχνει τον φόβο και την αδυναμία των κυβερνώντων, την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.

Οι μάχες των συνδικάτων ενάντια στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων, ξεκίνησε με το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με την μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία.

Στις 26 Σεπτέμβρη αποφασίσθηκε ομόφωνα να δοθεί ακόμη μια μάχη η οποία θα είναι καθοριστική για την παραπέρα πορεία και την δράση μας.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… Μακριά από κομματικές εξαρτήσεις …

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ, μπορούμε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και τις επιταγές της ΤΡΟΪΚΑ !!!

Μας κλέψαν τους μισθούς μας.
Μας κλέψανε το βίος μας.
Μας κλέψαν το παρόν μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ
ΓΙΑΤΙ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News