Dei Energy News

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Κινδυνεύει" και το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Κοζάνη


Λήγει εντός των ημερών η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου με τον οποίο θα αναπτυχθεί από κοινού το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο 200MW στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη δοθεί από τη ΔΕΗ δύο παρατάσεις τα μηνύματα για την εξέλιξη της διαδικασίας δεν είναι ενθαρρυντικά.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες πρέπει να έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το 100% της επένδυσης.
Έτσι παρά το γεγονός ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 21 κοινοπραξίες, εκ των οποίων οι 15 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, εκφράζονται φόβοι ότι τελικά οι δεσμευτικές προσφορές θα είναι περιορισμένες λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης της επένδυσης.
Σημειώνεται ότι για το φωτοβολταϊκό ισχύος 200ΜW, το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.
Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει κίνδυνος ο διαγωνισμός να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αποφασίστηκε η διαδικασία να σπάσει στα δύο, και να δοθεί νέα έμμεση ολιγόμηνη αναβολή με την ελπίδα ότι εν τω μεταξύ θα βελτιωθεί το περιβάλλον της αγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 50MW, στη Μεγαλόπολη, λόγω της αδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότησης.
πηγή: ERGON blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News