Dei Energy News

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ "εξέλεξε" τον Φωτόπουλο στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου 
www.capital.gr 

Καταγγελίες για «ανίερες συμμαχίες» εξαπολύει με ανοιχτή
επιστολή του προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος Γιώργος Αδαμίδης. 
 Ο κ. Αδαμίδης αποκαλύπτει ότι στις πρόσφατες εκλογές για την εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας, εξελέγη ο νυν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, με τη χείρα βοηθείας του ΣΑΔ, δηλαδή της συνδικαλιστικής παράταξης του κ. Ρίζου Ρίζου, που πρόσκειται στο Συνασπισμό. 
 Η εκλογή αυτή πάντως έχει από πίσω της μεγάλη ουρά: ο κ. Φωτόπουλος όπως καταγγέλλει ο κ. Αδαμίδης είναι όχι μόνο υπόδικος για το κακούργημα της απιστίας αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, το γεγονός ότι ο κ. Φωτόπουλος εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο ενδέχεται να λειτουργήσει και ως ασπίδα προστασίας για το πρόσωπό του ιδιαίτερα καθώς ως μέλος της διοίκησης δεν μπορεί να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Συνδικαλιστικοί κύκλοι επιρρίπτουν στη διοίκηση της ΔΕΗ ευθύνη για σκόπιμη καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα, ότι δηλαδή δεν συγκάλεσε ως όφειλε εγκαίρως το πειθαρχικό συμβούλιο, επιδεικνύοντας εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη δίωξη αλλά και για άλλα θέματα που βρίσκονται σε διερεύνηση (ΕΔΕ για τη διάρρηξη στο κέντρο μηχανοργάνωσης της ΔΕΗ και την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων πελατών της ΔΕΗ). Σημειώνεται εξάλλου ότι οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων καθυστέρησαν σημαντικά (έπρεπε να έχουν γίνει Ιανουάριο, το αργότερο Φεβρουάριο καθώς έληξε η θητεία των νυν εκπροσώπων). 
 Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ πάντως, δεν είναι προφανής η αλλαγή των δεδομένων ως προς την παραπομπή στο πειθαρχικό εργαζομένων που εκλέγονται στο ΔΣ της ΔΕΗ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παραπομπή στο πειθαρχικό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον έχει σταλεί η δικογραφία κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. 
Επιπρόσθετα οι ίδιες πηγές παρατηρούν ότι όλες οι αρχές κατά τους ελέγχους που κάνουν ουδέποτε διαπίστωσαν πρόβλημα ή κωλυσιεργία στη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων της ΔΕΗ. Επίσης διευκρινίζεται ότι η επιχείρηση δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στις διεργασίες εκλογής των εκπροσώπων των εργαζομένων. 
 Μια ακόμη «σύμπτωση» στην οποία αναφέρονται συνδικαλιστικοί κύκλοι είναι ότι ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε και πήρε στις αρχές Απριλίου προθεσμία για να απολογηθεί στις 26 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Θυμίζουμε ότι μετά την απολογία του, τέθηκαν περιοριστικοί όροι και ζητήθηκε εγγύηση 60 χιλιάδων ευρώ από τον κ. Φωτόπουλο για τη γνωστή υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News