Dei Energy News

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

S&P: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΄CC΄ για τη ΔΕΗ

Στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης ΄CC΄ της
ΔΕΗ με αρνητικό outlook προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επιβεβαίωση ακολουθεί την αποκάλυψη της ΔΕΗ πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων μέσε ενός ενδιάμεσου δανείου γέφυρα ωρίμανσης Απριλίου του 2014 ώστε να καλύψει δάνεια 1,1 δισ. ευρώ που λήγουν από το Μάιο του 2013 έως το Φεβρουάριο του 2014.
Η ΔΕΗ επίσης διαπραγματεύεται έναν μεσοπρόθεσμο κοινοπρακτικό μηχανισμό ύψους για την κάλυψη υποχρεώσεων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω δανείου γέφυρα.
Η S&P θεωρεί τα παραπάνω σχέδια προβληματικά καθώς η ικανότητα της ΔΕΗ να λειτουργεί εξαρτάται από την άμεση επιτυχή αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.
Σε περίπτωση που η ΔΕΗ δεν καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει άμεσα τις παραπάνω υποχρεώσεις σύμφωνα με τον οίκο είναι πιθανή η αθέτηση πληρωμών. Επίσης, σε περίπτωση που οι τράπεζες συμφωνήσουν για την αναχρηματοδότηση χωρίς την κατάλληλη πρόβλεψη για την αποπληρωμή σε μία παρατεταμένη περίοδο ο οίκος θα θεωρήσει τη συμφωνία ως de facto αναδιάρθρωση, η οποία βάσει των κριτηρίων του είναι ισοδύναμη με στάση πληρωμών.

(Capital)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News