Dei Energy News

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Xωρίς αλαλαγμούς, πισωγυρίσματα, υποκριτικές συμπεριφορές, χωρίς ψεύτικα μεγάλα λόγια..."



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
" ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ "

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι                                                                     Στις 24 και 25 Απρίλη πραγματοποιούνται οι εκλογές
για την ανάδειξη των  εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.
Οι εκλογές αυτές γίνονται στην πιο κρίσιμη περίοδο τόσο για την ΔΕΗ Α.Ε., την κοινωνία γενικότερα, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές για τα οποία κανείς μας δεν περίμενε τέτοιες ραγδαίες εξελίξεις  όχι μόνο στην Επιχείρηση μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν μόνο αρνητικές αλλά καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζομένους, για την κοινωνία και εν τέλει για ολόκληρη την χώρα.
Όλος ο Ελληνικός λαός έμεινε άναυδος   και εμβρόντητος παρακολουθώντας εδώ και 2,5 χρόνια την χώρα να καταρρέει πολιτικά – κοινωνικά - οικονομικά, να βλέπει την ζωή του και την ζωή της οικογένειας του να καταστρέφονται. Να καταπατούν ξεδιάντροπα την αξιοπρέπεια του, να χάνει η χώρα κάθε μέρα την εθνική της κυριαρχία και να οδεύει ολοταχώς προς μια κοινωνία φτώχιας, δυστυχίας και ερήμωσης.
Μπρός τα μάτια μας ξεδιπλώνεται η πιο άγρια επίθεση του διεθνούς κερδοσκοπικού  κεφαλαίου το οποίο αφού αφέθηκε ελεύθερο να δρα ανενόχλητο καταχρεώνοντας λαούς και κυβερνήσεις. Τώρα απαιτεί όχι μόνο λιτότητες και περιοριστικές πολιτικές  αλλά την πλήρη πολιτική και  οικονομική  υποδούλωση  των λαών ώστε ανενόχλητο να συνεχίσει την  παγκόσμια κυρίαρχη  κηδεμονία του  και ως πρώτο παράδειγμα από πολλούς θεωρείτε η χώρα μας. 
Αφού βρήκε εδώ πρόθυμους υποστηριχτές αυτής, την ντόπια πολιτική τάξη, αφού βρήκε μια χώρα με διαλυμένο κρατικό μηχανισμό, διεφθαρμένο και κομματικοποιημένο, άρχισε να επιβάλει έναν - έναν τους όρους της προκειμένου να μας σώσει δήθεν από την χρεωκοπία.
Κεντρικός μοχλός της πολιτικής τους για την  διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία  είναι οι τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η επιβολή φόρων παντού, ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να αγγίζουν την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και την διαφθορά, δεδομένου ότι και οι ίδιοι βουτηγμένοι στην διαπλοκή δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Επέβαλαν δε με νόμο την υποθήκευση ολόκληρης της χώρας (υπόγειος και επίγειος πλούτος) εν ονόματι του χρέους χωρίς ντροπή, χωρίς φραγμούς. Και όπως όλα δείχνουν οι χειρότερες μέρες έπονται . Το μαρτυρούν οι ένα εκατομμύριο άνεργοι,  οι άστεγοι, τα συσσίτια, ο φόβος που πλανάτε στην κοινωνία.
Μπρός σ αυτή την κατάσταση δυστυχώς όπως όλοι οι θεσμοί στην χώρα μας έτσι και τα Συνδικάτα φθαρμένα και διεφθαρμένα, κουρασμένα και διαπλεγμένα με την  εκάστοτε εξουσία δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ανίκανα να αντιληφθούν τις εξελίξεις, ανίκανα να παράξουν πολιτική, δεν στάθηκαν ικανά να ενώσουν τους εργαζόμενους και να ανατρέψουν πολιτικές. Έτσι και η ΓΕΝΟΠ δεν μπόρεσε όχι μόνο να σταματήσει τις επιθέσεις που δεχτήκαμε στο ασφαλιστικό, στο μισθό και στην επερχόμενη πώληση της ΔΕΗ αλλά δεν άρθρωσε και μια πρόταση ικανή να αποκρούσει αυτές τις επιθέσεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες εγκλωβισμένη σε παλιά συνθήματα και γραμμές φθαρμένη στην εσωτερική της λειτουργία και καλύπτοντας τα μικροσυμφέροντα των μελών της, σκόρπισε απογοήτευση στα μέλη της επικεντρώνοντας τον αγώνα της σε δράσεις θεμιτές μεν αλλά όχι κύριες.
Προχώρησε σε ένα συνέδριο πρόσφατα αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει γιατί η ηγεσία της συνεχίζει να είναι δέσμια και εγκλωβισμένη στην προηγούμενη λειτουργία της ....

Ναι έχουμε μάθει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας
Ναι απαιτείτε  να γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει στη Δανιμαρκια της ΓΕΝΟΠ  
Ναι απαιτείτε να γνωρίζουμε  τη συμβαίνει στη χώρα μας
Ναι απαιτείτε να γνωρίζουμε πως λειτουργεί τώρα  η αγορά εργασίας
Ναι απαιτείτε να γνωρίζουμε πως λειτουργεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα αλλά και στην ευρωπαϊκή ένωση
Ναι απαιτείτε να συνεχίζουμε να παλεύουμε για το κοινωνικό αγαθό  που μάθαμε να παράγουμε και να διανέμουμε  και λέγεται  ηλεκτρικό ρεύμα
Ναι απαιτείτε να  γνωρίζουμε  ότι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι οι συμπολίτες μας
Ναι απαιτείτε να υπάρξουν  νέες πολιτικές που  να ενώσουν  τους εργαζόμενους, και να  απευθύνουμε στην κοινωνία κάλεσμα άμεσα αλλά και μέσα από θεσμούς σε μια προσπάθεια για καθολική αντίσταση και πάλη για ανατροπή αυτής της επίθεσης που δεχόμαστε γιατί πια μια ΓΕΝΟΠ δεν φτάνει.
Αυτά απαιτείτε να γίνουν άμεσα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και ειδικά στην επιχείρηση είναι πολύ κοντά ο χρόνος που θα δούμε συρρίκνωση ή και  πώληση της, απολύσεις και συνεχείς μειώσεις μισθών. Τα μικρά καθημερινά μας προβλήματα δεν έχουν πια νόημα. Δεν υπάρχουν θεσμοί να πατήσουμε, δεν υπάρχουν νόμοι να στηριχτούμε, δεν θα υπάρχει ΔΕΗ να απευθυνθούμε.
Το οικοδόμημα που λέγετε Όμιλος ΔΕΗ καταρρέει για μας γιατί για κάποιους θα τους δοθεί σχεδόν σαν δώρο για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.
Συνάδελφοι τα κόμματα όπου με την πολιτική του μικροκομματισμού, των ημετέρων, της διαπλοκής και της διαφθοράς έφεραν την χώρα στην χρεωκοπία παραμένουν διεφθαρμένα και ανίκανα και λειτουργούν ως εντεταλμένα.
Η αριστερά διαιρεμένη, στενόμυαλη και μονολιθική στάθηκε στο επίπεδο της καταγγελίας, αδύναμη να χαράξει πολιτικές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Πέφτει στις πλάτες τις δικές μας, των συναδέλφων, των εργαζομένων και εντέλει του λαού η ανατροπή αυτής της κατάστασης. Με τις παραπάνω σκέψεις και με την πεποίθηση ότι  αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν κατεβαίνουμε στις εκλογές ανάδειξης εκπρόσωπων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο Σενάρια ιδιωτικοποίησης.
Το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η τρικομματική κυβέρνηση με τους δανειστές τοκογλύφους και τους ιδιώτες ψευτοεπενδυτές είναι οι μικρές ΔΕΗ όπου χαρακτηριστικά δήλωσε στο Ζάππειο 2 ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Σαμαράς ικανοποιώντας τους ανταγωνιστές της όπως τους υποσχέθηκε.

Το σενάριο θέλει σε πρώτη φάση μια μικρή ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει λιγνιτικές, υδραυλικές, και φυσικού αέριού μονάδες της ΔΕΗ, καθώς και το 25-30% της εμπορίας.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ: Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ. Όποιος παραδώσει την ΔΕΗ σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, όποιος υπογράψει την εκποίηση της να είναι σίγουρος ότι θα κατηγορηθεί και θα καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού για ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι δεδομένη και η σύγκρουση θα είναι μετωπική. Πριν την σύγκρουση καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αποβάλει το αίσθημα ιδιοκτησίας για την ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο είναι εθνικός πλούτος.
ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.
Η ΔΕΗ είναι ο κοιμισμένος γίγαντας της Ελληνικής οικονομίας με άριστο προσωπικό, με μοναδική ενεργειακή τεχνογνωσία στην Ελλάδα και με τεράστια περιουσία που την μοιράζεται  με τους εργαζομένους.
Η ΔΕΗ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει μέσα στην ενεργειακή αγορά πρέπει και επιβάλλεται να ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τα δεσμά του θεσμικού πλαισίου είτε πρόκειται για την μη αποπληρωμή των , είτε με την οριακή τιμή συστήματος που επιδοτεί – χαράζει εκατομμύρια € τους ιδιώτες παραγωγούς ανταγωνιστές, είτε με τα χαράτσια και την μετατροπή της σε εισπρακτικό μηχανισμό, είτε με την απαγόρευση του λιγνίτη που για την χώρα μας είναι ο ελληνικός μαύρος χρυσός.
Εάν από τα παραπάνω και άλλα πολλά η ΔΕΗ δεν απαλλαγεί, τότε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, απαξιωμένη οδηγείται σε κατάσταση παρακμής.
Επειδή το παιχνίδι στην αγορά Η/Ε είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ και παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα, το Συνδικαλιστικό κίνημα διαμορφώνοντας ένα σοβαρό στρατηγικό προγραμματικό σχέδιο έχει καθήκον και υποχρέωση να το γυρίσει και να το ανατρέψει.
Κυβέρνηση και οικονομικά συμφέροντα μιλάνε για απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά Η/Ε αλλά δεν θέλουν την ΔΕΗ στα πόδια τους γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδια τους. Θέλουν την ΔΕΗ τεμαχισμένη και ακρωτηριασμένη, μικρή και ανίσχυρη, να την λεηλατήσουν. Πάνω στα χαλάσματα της ΔΕΗ θέλουν να χτίσουν το ΚΑΡΤΕΛ ενέργειας.
ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ το Συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει και επιβάλλεται να αναζητήσει συμμάχους στους φορείς της κοινωνίας, μέσα στην κοινωνία για μια συλλογική αντιμετώπιση των πολιτικών επιλογών γιατί η ΔΕΗ δεν είναι μόνο υπόθεση εργαζομένων σ’ αυτό αλλα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Συναδέλφισσες–συνάδελφοι                                                                           Το ψηφοδέλτιο μας χαράσσοντας διαφορετικό δρόμο απ’ την λεγόμενη ηγετική ομάδα  της ΓΕΝΟΠ όπως ξεκινήσαμε από το 35ο Εκλογικό Συνέδριο, χωρίς αλαλαγμούς, πισωγυρίσματα, υποκριτικές συμπεριφορές, χωρίς ψεύτικα μεγάλα λόγια, μακριά από το προσωπικό συμφέρον, χωρίς ακτιβίστικες ενέργειες, πιστεύοντας πραγματικά στην ΕΝΟΤΗΤΑ, σας καλούμε αυτό το δρόμο να τον διαβούμε παρέα με πίστη στις δυνάμεις μας, στην γνώση και την τεκμηρίωση, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα μας θα ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια που θα συναντήσουμε μπροστά μας.
 Το ψηφοδέλτιο μας με ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας, των αξιών, αρχών και ιδανικών του συνδικαλιστικού κινήματος, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μαχητικό και ασυμβίβαστο θα είναι ΣΤΑΘΕΡΑ και ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ  στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι αν πράγματι πιστεύετε ότι από την ψήφο σου κρίνεται η επιλογή των εκπροσώπων και όχι μόνο, ψηφίστε εκείνους που διαθέτουν τις περισσότερες εγγυήσεις με γνώση- τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα για το καλό της Επιχείρησης και των εργαζομένων.
Δεν είναι εποχές για αδράνεια.
Είναι εποχές συμμετοχής όλων μας.
     ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ.                                                                                                   Στις 24 & 25 Απριλίου 2013 συμμετέχουμε μαζικά και ψηφίζουμε.
Ψηφίζουμε το Ψηφοδέλτιο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
‘’ ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ‘’
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News