Dei Energy News

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Μετατροπή του πλούτου που υπάρχει στη χώρα, της ΔΕΗ και του τομέα της ενέργειας σε λαϊκή περιουσία

Από τη σχολή ορυχείων της ΔΕΗ στην Κοζάνη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ξεκινά από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Επομένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την εργατική τάξη, από το λαό και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Εμείς αντιπαλεύουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο αυτή την εξέλιξη γι' αυτό είναι και επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για μετατροπή του πλούτου που υπάρχει στη χώρα, της ΔΕΗ και του τομέα της ενέργειας σε λαϊκή περιουσία. Καμία άλλη εξέλιξη δεν μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΔΕΗ και την ίδια την ενέργεια που χρειαζόμαστε για φθηνό, πριν απ'  όλα, ρεύμα για το λαό". 
 Απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη μαζική συγκέντρωση στην Κοζάνη
«Υπάρχει ένα επείγον ζήτημα αυτή την περίοδο, που είναι πανελλαδικό ζήτημα, αλλά οπωσδήποτε θα εξαρτηθεί και η γνώση και η ευαισθητοποίηση πανελλαδικά από το τι ξεσηκωμός πραγματικά θα γίνει στην περιοχή της Κοζάνης, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ.
Δόθηκε τελική εντολή, μέχρι τις 27 Απρίλη, να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη που έχουν αποφασιστεί και οι εναπομένουσες μονάδες που ανήκουν στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ να πουλήσουν και ισχύ ρεύματος στους ιδιώτες. Θα πρέπει να απαιτήσετε εσείς να πάρουν θέση όλα τα κόμματα. Οχι θέση "θα", αλλά τι θα έκαναν αν ήταν στην κυβέρνηση. Γιατί τώρα όλοι κυνηγούν υπουργικές και κυβερνητικές καρέκλες. Τι θα κάνουν απέναντι σε μια εντολή που είναι τελεσίδικη.
Αν δεν υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός και αν δεν εκφραστεί και η τιμωρία στην κάλπη, στις 7 ή στις 14 Μάη τα πράγματα θα είναι τελειωμένα. Και πολλά πράγματα στην Ελλάδα τέλειωσαν και πέρασαν, γιατί το εργατικό και λαϊκό κίνημα ήταν αναντίστοιχο και στις μορφές πάλης και στη μαχητικότητα και στην οργάνωση και στα αιτήματα, απέναντι στη λαίλαπα που ζούμε. Και γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προκύψει καμία εμπιστοσύνη όποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να υπάρχει στο Κοινοβούλιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News