Dei Energy News

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Με ρήτρα δραχμής και Αγγλικό Δίκαιο το δάνειο στη ΔΕΗ

Στο Αγγλικό Δίκαιο και με ρήτρα δραχμής στο εξής τα δάνεια που θα χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και κατά πάσα πιθανότητα και προς τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα μετακυλίουν τους όρους αυτούς στις επιχειρήσεις που θα δανειοδοτούν. Η αρχή ήδη έγινε με δάνειο, ύψους 70 εκατ. ευρώ, που επιδιώκει να συνάψει η ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ η ΕΤΕπ ζήτησε στο δάνειο να τεθεί όρος επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, καθώς και την υπαγωγή της σύμβασης στο Αγγλικό Δίκαιο σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης του δανείου. 
Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει παραπέμψει το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, προς το οποίο η ηγεσία της ΕΤΕπ έχει διαμηνύσει ότι όλα τα δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις θα δίδονται με τους όρους αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι αυτοί όροι, της ρήτρας αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη ή διάλυσης της Ευρωζώνης, θα εφαρμοστεί εκτός της Ελλάδας και στις δύο άλλες χώρες της Ευρωζώνης που υλοποιούν προγράμματα σταθερότητας, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και αργότερα σε όλες τις χώρες του ευρώ, προκειμένου η ΕΤΕπ να μπορέσει να διασφαλίσει την υψηλή πιστοληπτική της αξιολόγηση.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News