Dei Energy News

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ :Η ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της δημόσιας περιουσίας, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων συνεχίζεται αμείωτο και στην προεκλογική περίοδο.
Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική αυτή αλλά και τους φορείς της, δεν πρέπει να αφήσουν στιγμή, να οργανώσουν την πάλη τους, να παρεμποδίσουν ότι είναι δυνατόν από τα μέτρα που τώρα παίρνονται.
ΣΣΕ
Χτυπούν τις κλαδικές ΣΣΕ, δίνουν όπλα στην εργοδοσία να κατεβάσει τα μεροκάματα στο επίπεδο της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ και τη ΚΙΝΑΣ. Να εφαρμόσουν τη μείωση όλων των μισθών κατά 22% και 32% τους μισθούς για τους νέους κάτω των 25 ετών. Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που τα κόμματα τους προωθούν.
Ήδη συζητούν και φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν ΣΣΕ με τους παρακάτω όρους.
Να αποδεχτούν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν το προηγούμενο δίχρονο δηλαδή μείωση μεσοσταθμικά κατά 35%.
Το πάγωμα του χρονοεπιδόματος και του κλιμακίου.Συζητούν την κατάργηση 10 επιδομάτων και την ενοποίηση άλλων. Στην ουσία αποδέχονται τις κυβερνητικές απόφασης για ύπαρξη μόνο των επιδομάτων, παιδιών, σπουδών και επικινδύνου εργασίας.
Καταργούν την προσαύξηση της νυχτερινής εργασίας για όσους αρρωστήσουν ή βρίσκονται σε κανονική άδεια, αλλά και για κόψιμο επιδομάτων αν δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
Λύνουν τα χέρια στην διοίκηση να μεταθέτει όπου θέλει τους εργαζόμενους μπροστά και στις επερχόμενες εξελίξεις (πώληση-κλείσιμο μονάδων παραγωγής κ.λ.π). Δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να απολύει χωρίς αιτιολογία όποιον θέλει.
Με την μετατροπή των συμβάσεων δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις.
Στους νέους εργαζόμενους με συμβάσεις στην ΔΕΗ, στους εργαζόμενους στους εργολάβους οι μισθοί θα κινούνται στα 400-500 ευρώ.
Προκειμένου να κρύψουν τον συμβιβασμό τους και την συμφωνία τους αναπαράγουν τα ίδια εκβιαστικά διλλήματα της κυβέρνησης, να υπογράψουμε ΣΣΕ για να διασώσουμε τον θεσμό.Καμιά αυταπάτη, αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας μας δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση αρνούνται οποιαδήποτε κινητοποίηση, οργάνωση και αντίσταση.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λέει καθαρά δεν συμφωνούμε στην υπογραφή ΣΣΕ που νομιμοποιεί τις μειώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, αρνούμαστε να συζητήσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών ρυθμίσεων που επιχειρείται, διεκδικούμε την επιστροφή των χρημάτων από τους μισθούς που μας λήστεψαν και ταυτόχρονα διεκδικούμε αυξήσεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να επιτρέψουν να συντελεστεί αυτό το έγκλημα. Έχουμε την δύναμη μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουμε την πάλη μαζί με το ταξικό κίνημα το ΠΑΜΕ. Καμιά υπογραφή χωρίς την συζήτηση με τους εργαζόμενους χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗΗ πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο-1και 2, ΜΕΛΙΤΗ και Μεγαλόπολης- 3) της ΔΕΗ βρίσκεται στην τελική ευθεία. Έφτασε επιστολή της ΕΕ προς το ΔΣ της ΔΕΗ που του ζητάει να αποφασίσει πάνω στην πρόταση-απόφαση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αυτό δεν είναι ανάπτυξη όπως μας παρουσιάζουν είναι παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας στο μεγάλο κεφαλαίο. Θα καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οι εργασιακές σχέσεις – σκλαβιάς – που επικρατούν στους εργαζόμενους τους εργολάβους είναι η προοπτική που χαράζουν για όλους.
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτή την πολιτική. να παλέψουν για ανάπτυξη που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά η πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΠΑΜΕ να γίνει η ενέργεια και η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία δίνει προοπτική, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και θα δώσει φτηνό ρεύμα στο λαό.Από την αρχή το έχουμε επισημάνει και καλέσαμε στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική. Όμως η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα, συμφώνησε με την στρατηγική της απελευθέρωσης και συνέβαλε αποφασιστικά να περάσει, δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους. Νωπή ακόμα είναι η απόφαση τους για το διαχωρισμό Μεταφοράς και Διανομής.
Οι λεονταρισμοί τους σήμερα θέλουν να κρύψουν τον συμβιβασμό και την υποταγή τους.
Οι εργαζόμενοι πρώτα από όλα στους σταθμούς παραγωγής που βρίσκονται υπό πώληση αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ μέσα από ΓΣ να οργανώσουν την πάλη τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην υλοποιηθεί αυτή η πολιτική. Το παράδειγμα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ δείχνει το δρόμο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 7:30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News