Dei Energy News

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κατάληψη στην 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγ/λης

deialert.blogspot.com
Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης σημειώνει ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδων στα πλαίσια της πρόσβασης ιδιωτών στην ηλεκτρική ενέργεια, βρίσκεται στην τελική φάση με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.
Από τις 3 Απριλίου βρίσκεται στη ΔΕΗ επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(Διεύθυνση Ενέργειας) που ζητά από τη Διοίκηση της μέχρι τις 24Απρίλη (σε χρονικό διάστημα 20 ημερών) να ενημερώσει τι προτίθεται να πράξει επί της απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών της Μονάδων (Μελίτη, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2, Μεγαλόπολη 3).
ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση της ΔΕΗ να εκφράσει την μόνη - και αυτονόητη - αντίθεση της στην πώληση των λιγνιτικών της Μονάδων.


Κάθε άλλη απόφαση οδηγεί στη διάλυση της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, με δυσμενείς επιπτώσεις για τους καταναλωτές, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και τους εργαζόμενους.ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές αυτές για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των λιγνιτικών Μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας. Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.Το συνδ. κίνημα και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.Θα αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Ενιαία Δημόσια, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.
Όλοι την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 στις 7 το πρωί στην Κατάληψη στην 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγ/ληςΕργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ΑγώναΓια την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και την ανατροπή του Μνημονίου.»
 

     ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ Ε.ΤΕ ΔΕΗ ΤΔΕ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΦΙΛΩΤΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 Μ.Μ.

Σαν συνδικάτο έχουμε εκφράσει  την αντίθεσή μας για την πώληση των  μονάδων του νομού μας  και  συγκεκριμένα έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση με όποιους σκέφτονται την πώληση των μονάδων της περιοχής μας .
             Καλούμε όλους τους  εργαζόμενους στις πύλες των μονάδων για να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ενάντια στα σχέδια που θέλουν να εφαρμόσουν στην περιοχή μας

                                ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News