Dei Energy News

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΓΕΝΟΠ: Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων πίσω από τις αποκαλύψεις

Συμφέροντα τα οποία θέλουν να πλήξουν τη ΓΕΝΟΠ και τον αγώνα της ενάντια στην πώληση λιγνιτικών μονάφων της ΔΕΗ «βλέπει» ο πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, πίσω από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για υπερτιμολογήσεις εις βάρος τις ΔΕΗ.
Ο κ. Φωτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ, έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες υποστηρίζοντας ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που συντάχθηκε με αφορμή την έρευνα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης δικαιώνει τη ΓΕΝΟΠ και δεν αποδεικνύει τις καταγγελίες σε σχέση με τις γνωστές υποθέσεις για τα ταξίδια, τα τιμολόγια και τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε ο οργανισμός ΟΚΔΕ από τη ΔΕΗ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έκανε λόγο για «λυσσαλέα» επίθεση κατά της ΓΕΝΟΠ και την συνέδεσε με το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έγγραφό της έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να εκφράσει γνώμη επί της γνωστής πρότασης για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, Φλώρινα και Μεγαλόπολη).
Σύμφωνα με τον κ Φωτόπουλο, η ΔΕΗ έχει προθεσμία μέχρι τις 20/4 να καταθέσει τις απόψεις της.
Σε σχέση με το πόρισμα του ΣΔΟΕ ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το περίφημο τιμολόγιο των 7.000 ευρώ σε ξενοδοχείο δεν αφορά σε ένα δωμάτιο όπως αρχικά είχε θεωρηθεί αλλά σε ομαδική κράτηση. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν κάνει πουθενά λόγο για υπερτιμολογήσεις ή εικονικά τιμολόγια. Παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ο κ. Φωτόπουλος δεν έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα που επικαλέστηκε.
Επίσης, για τις αναθέσεις μελετών, μεταξύ άλλων, στην κόρη του πρώην μέλους του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ κ. Ρίζου, ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι όντως παραδόθηκε μελέτη η οποία και χρησιμοποιήθηκε κανονικά όπως μαζί με άλλες μελέτες. Παραδέχτηκε πάντως ότι στο παρελθόν δόθηκαν δικαιώματα από το συνδικάτο «Η ΓΕΝΟΠ έβγαλε τα συμπεράσματά της και διόρθωσε πολλά από τα λάθη της».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ εάν παραμένει ΠΑΣΟΚ, η απάντηση ήταν ότι «εγώ παραμένω Σοσιαλιστής και αντιμνημονιακός και θα αντιτίθεμαι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως αυτές του μνημονίου».
Τέλος, ο κ. Φωτόπουλος αποκάλυψε ότι ζήτησε μετάταξη από την γενική διεύθυνση διανομής όπου βρισκόταν όπου δημιουργήθηκε νέα θυγατρική, στη γενική διεύθυνση παραγωγής. Η μετάταξη αυτή, όπως είπε, δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος για τον ίδιο και γίνεται προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της πώλησης των μονάδων.
Eπίσης σε μίνι ενδοσυνδικαλιστική σύγκρουση εκδηλώθηκε όταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της παράταξης του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) η οποία κατέκρινε τη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ στο σημείο αυτό και ότι το ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει σε παρόμοια ταξίδια κτλ, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στα ταξίδια και ανέφερε συνδικαλιστή που ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ. Στο σημείο αυτό παρενέβη εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος είπε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με τη λειτουργία του οργανισμού κοινωνικών εκδηλώσεων της ΔΕΗ εν μέσω αντεγκλήσεων. 
 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Ως Γ. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλω να επισημάνω δύο σημεία .
 1.  Η όλη ιστορία ξαναστήνεται για πολλοστή φορά  ενόψει του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής  με τις συμφωνίες που έχει κάνει και με τον τρόπο που τις έχει κάνει ο κος Παπακωσταντίνου.
 2. Σε ότι αφορά την τρέχουσα θητεία  της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την οποία και είμαι Γ. Γραμματέας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και αυτό επιβεβαιώνεται και με το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
  Για όλα τα υπόλοιπα , ζητώ από την Ελληνική δικαιοσύνη να ανοιχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων και από τη διοίκηση της ΔΕΗ και από των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ έτσι ώστε να λάμψει η αλήθεια , και να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.
Με απλά λόγια  πόθεν έσχες  μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας για όλους.


http://www.energypress.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ!!!!ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ!!!!ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΟΦΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ???ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ!!!ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΟΥ ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑΓΑΡΙ-ΧΛΙΜΗΤΣΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News